DET SKER

ons, 16 mar 2016

Smoothie-kærlighed møder mungbønnebøf

På besøg hos simpleRAW, og på oplevelse med mungbønnebøf og avocado
Anmeldt af:

Cassandra Hemmingsen

simpleRAW, Gråbrødretorv 9, 1154 København K
None

None

Stjerner: 5 ud af 6

Value for money:

Langt over middel

Madens kvalitet:

Tæt på perfekt

Betjening:

I verdensklasse

Indretning:

Minimalistisk indbydende Udefra ser det ikke ud af meget – man skal næsten vide, der ligger et specielt spisested lige dér på Gråbrødretorv blandt de andre supercaféer og restauranter. Men simpleRAW er specielt, fordi maden hos simpleRAW er raw, vegansk og glutenfri. Og i en tid hvor naturlig mad med mindst mulig bearbejdning er populært som aldrig før, og som går en stor bue uden om konserveringsmidler og tilsætningsstoffer, er mine forventninger tårnhøje. LÆS OGSÅ: "Cafe for 300: Maden var fin, men hyggen er trækplastret" Vi bliver mødt af en imødekommende kvindelig tjener, der beder os tage plads, hvorend vi har lyst. Da klokken kun er 17.00, er vi udover ét andet bord de eneste gæster, så vi vælger en lækker vinduesplads. Vi er hurtige til at slå op i menukortet, der blandt andet byder på sprøde grøntsagsruller i rispapir, kernebrød med pålæg som portobellopaté, mungbønnebøffer og persillespread, tangsalat med kerne, kål, nudler, revet gulerød og avocado, forskellige slags tapas, burger med mungbønnebøf og avocado og raw kage i alle afskygninger. Da jeg ved, at burgeren er ny på kortet, og man desuden aldrig skal gå ned på burger, er det ikke svært. Mungbønne-burger it is, én til min kæreste og én til mig. Og så en ’Erna’ smoothie lavet på jordbær, æble og avocado. Jeg glæder mig. Og jeg er sulten. Den smilende tjener er ret hurtigt til at levere vores smoothie, og jeg lyver ikke, når jeg siger, den smager af sol smagt til med sommer, jordbær og kærlighed, toppet med syrlig æble og fed avocado. God er ikke ordet, den er PERFEKT, og det er nu blasfemi at lave smoothies på andre måder. Midt i min ’Erna’ smoothie-ekstase lander der to burgere på bores bord, og vi går i mungbønne-krig. Den første bid smager af brød, så jeg tilføjer lidt bøf og chilidressing i de næste bidder. Det hjælper lidt, men jeg topper den med noget af den kål- og quinoasalat, der hører med som sideorder. Den er spids og syrlig og gør sig godt til den tunge, lidt fede burger med avocado. Halvvejs igennem giver jeg op. Jeg kan ikke mere, og det går op for mig, jeg nok skulle have holdt igen med Erna. Hun mættede og tog måske æren for mungbønne-burgeren, der, når alt kommer til alt, også var god og mættende, men måske lidt for ’brødet’ til min smag.