GADGETS

tir, 09 jan 2018

5 stærke bud på en svedig sportsgren

Det handler om at dygtiggøre sig og om motion, men ikke mindst om fællesskab.

Er du i tvivl om hvilken sportsgren, du skal vælge? Her kan du læse seks portrætter af unge, som hver især har fundet den form for idræt, som gør dem glade. For nogen handler det først og fremmest om at blive gode og kvalificere sig i en bestemt retning, andre fremhæver bevægelsen og det at holde sig i form som væsentligt. Fælles for dem alle er dog, at det er fællesskabet og de gode venner, der får dem til at pakke sportstasken og komme af sted efter en lang skoledag

Kampsport. Det giver selvtillid

Jonas, 9. klasse:

MMA er en kampsport der er inspireret af streetfight hvor man slås to og to. Jeg har gået til det i 2 måneder men før det gik jeg til en anden kampsport, så det er ligesom det der har min interesse. En af grundene til, at jeg går til kampsport er, at jeg får mere selvtillid. På et tidspunkt var jeg ofte bange for at gå alene hjem, når det var mørkt, men efter jeg begyndte til kampsport, så føler jeg mig mere tryg, fordi jeg stoler på mig selv og det jeg kan. Men også bare det at kunne noget og være god til noget, gør at man hviler i sig selv og opbygger selvtillid. Mens jeg træner oplever jeg en form for glæde, og hver gang jeg tager til træning, så tænker jeg, at det skal nok blive en god dag. Og det bliver det faktisk hver gang. Jeg træner fire gange om ugen. Det kan måske lyde af meget, men undervisningen er opdelt sådan, at man øver sig i bestemte ting eksempelvis bestemte spark. Derfor har jeg altid lyst til at lære mere og mere. MMA er en sportsgren, der kræver fuld koncentration. Når jeg er til træning opbygger jeg en følelse i kroppen, hvor jeg nærmest bliver gal inden i. Det gør jeg, for at kunne fokusere al min energi i slagene, men samtidig er det vigtigt også at passe på sin makker. Derfor skal jeg være hundrede procent koncentreret og tilstede.

Redskabsgymnastik. Fedt at blive bedre og bedre

Maja, 7. klasse:

Jeg dyrker redskabsgymnastik og det har jeg gjort i 6 år. Det dejlige ved at dyrke en sportsgren er, at man bruger lang tid på noget og at man i løbet af træningen oplever, hvordan man bliver bedre og bedre. Jeg er også altid glad, når jeg laver det. Ind imellem deltager jeg også i konkurrencer. Her er man alene om at vise, det man kan, så der kan godt være nerver på, når man står på gulvet foran en masse dommere. Det bedste er dog det fællesskab der opstår under selve træningen, for her træner jeg på et hold. Og det er dejligt at have nogle venner at komme hen til, som ikke ved, hvem man måske har skændtes med i skolen. Så er det ligesom om, at man kan starte på en frisk, når man kommer til træning.

Tennis. Man får flere venner

 

Ida Marie, 7. klasse:

Når jeg er til tennis har jeg ingen fast makker, vi træner som et hold. Derudover går jeg til turneringer. Lige nu er det rigtig hårdt, fordi jeg netop er rykket op. Det vil sige, at de andre er lidt ældre og større end mig, og det gør, at jeg ikke altid kan føle mig god nok. Men mest af alt er der gode ting ved at gå til tennis. Jeg har fået rigtig gode venner gennem min sportsgren, og det er super dejligt at ses med nogen, som ikke nødvendigvis går i min klasse og er fra skolen. Mens jeg har spillet tennis har jeg både oplevet op- og nedture. Nedturene klarer jeg som regel ved at tage en dyb indånding – for man kan godt blive ret sur, når det går dårligt. Selvom det indimellem ikke altid går lige godt, så kommer jeg altid afsted til træning. Det trækker nemlig i mig at have et hold og nogle venner at komme hen til.

Theiboksning. Godt at rase ud

Azeem 9 klasse:

Theiboksning er lidt ligesom boksning, men i teiboksning bruger man hele kroppen meget mere. Jeg har gået til teiboksning i 5 måneder. Faktisk gik jeg til fodbold inden, men jeg blev nødt til at stoppe, fordi jeg fik en skade. Derfor skiftede jeg sportsgren og nu er jeg blevet ret god til teiboksning Det fede ved at have en sportsgren er, at man holder sig i gang og i form. Det er også fedt at kunne tage de oplevelser, man har haft i løbet af dagen med ind i træningen. Hvis man nu eksempelvis har haft en dårlig dag, så kan jeg mærke at jeg slår endnu hårdere, fordi jeg ligesom har en følelse som jeg skal have ud af kroppen. Og det er fedt.

Fodbold. En del af et hold

 

Anders, 9. klasse:

Jeg har gået til fodbold siden jeg var fem år. Det fede ved fodbold er, at man hele tiden er i bevægelse og så er det er sjovt og samtidig seriøst at være på banen. Jeg spiller kamp hver weekend og det er klart at man altid gerne vil vinde. Derfor er det også vigtigt, at man har tålmodighed og bruger tid på at blive god til det. Når man taber en kamp er det ikke altid lige let at komme over det. Men der er det fedt at have hold, for så er man ikke alene om at tabe. Omvendt kan man dele glæden med andre, når man vinder, og det er med til at opbygge selvtillid på hele holdet. Jeg tænker man lærer meget ved at præstere på banen. Og jeg tror, at det er noget man kan bruge i andre sammenhænge. Det kan eksempelvis være i en situation i skolen, hvor du skal performe til en fremlæggelse. Så oplever jeg nogle gange at have den samme følelse som jeg har på banen. En følelse, hvor jeg tænker det her, det kan jeg godt.