GADGETS

tor, 08 sep 2016

Aarhus Street Food - et urbant pusterum

Aarhus streetfood, Ny Banegårdsgade 36, 8000 Aarhus C.

Et stenkast fra Dokk1 og Aarhus havnemiljø, kører busser i pendul fart fra nær og fjern. Passagerer stiger af og på, alt i mens buschaufføren nyder en cigarret inden næste afgang. Midt i alt dette, ligger Aarhus’ nye tiltag: Aarhus Street Food - et urbant pusterum fra det hektiske knudepunkt, rutebilsstationen.

Aarhus Street Food, Ny Banegårdsgade 36, 8000 Aarhus C.

None

None

Value for money

Priserne er meget varierede fra bod til bod. Et godt råd er at købe lidt og billigt fra forskellige boder.

Kvalitet/md og drikke

Kvaliteten er super! Mange af boderne serverer retter af økologiske, friske råvarer.

Betjening

Betjeningen er i særklasse – man skal ikke stå længe og overveje menukortet før man med et smil får tilbudt en delikat smagsprøve.

Indretning

Indretningen er afslappet og hallens rå look går hånd i hånd med konceptet street food.

Kulturer mødes

Efter et par runder i madmarkedet, har især to boder vakt vores interesse – boden NORD, hvor vi bestiller en nordisk tapasplatte for to, og boden The Mexican Donkey hvor vi køber 3 taco for en 50’er. Umiddelbart en sjov cocktail, men her ved Aarhus Street Food ligger Mexico klods op af det kolde nord. Vi sætter os til rette ved et af de mange langborde, hvor solen bager ned gennem ovenlysvinduerne i den store hal. Den flotte indpakning af tapasplatten fanger vores øjne og vækker interesse for indholdet. Indholdet er enkelt og indbydende, og i bedste tapasstil, lige til at gå til. Ristet rugbrødsstænger dyppes i en hjemmelavet chili-peberfrugt mayo og grøn pesto, mens vi nyder delikate emmentaler-mundhapsere. I den anden ende af platten smager vi en lækker laksemouse med frisk rødkål og carpaccio med et nordisk twist. Til sidst ligger to hjemmelavede müslibarer tilbage på platten, som ligesom det forrige både er økologiske og yders delikate! Platten fra NORD har egentlig lagt sin bund, men de tre taco’s gør det svært at stoppe i tide. En med avokado og jalapejos-souce, en anden med spicey kylling og en tredje med oksekød – alle tre suppleret med kidneybønner. En lækker snack på farten, men en anelse dyr i forhold til portionen.

På vej til noget større

Tørsten melder sig, og vi går forgæves efter friskpresset juice eller smoothies, som man ellers skulle tro var i konceptets ånd. I stedet spotter vi boden ”Folkets Spisehus”, hvor vi køber to Ørbæk juices. En med passionsfrugt og blodappelsin, en anden med tranebær – begge to friske og lever op til forventningerne. Aarhus Street Food er først lige åbnet, og helt klar på vej til noget større. I den nærmeste fremtid vil der åbne 11 nye boder i den store hal, som med garanti vil udfylde de mangler på drikkevarer der er på nuværende tidspunkt. Hold derfor godt øje med hvad der rører sig i den rå hal ved den gamle rutebilsstation, det er helt klart et besøg værd! Det første spadestik er taget til at skabe forbindelse mellem havnemiljøet og byen, og hvem ved hvad det vil ende med. Anmeldt af

: Karoline Elsig og Emil Klitsgaard