We Will Rock You, Langkjær Entertainment 10/2016

Anmeldelse: We Will Rock You

Fortryllende lyd, imponerende lysshow, vild koreografi, dygtige skuespillere og ægte rock’n’roll lagde rammerne om en fantastisk musical-oplevelse i det nyopførte Royal Arena til premieren på We Will Rock You.

6-T-anmeldelse red.

We Will Rock You spiller 19. april til 7. Maj i Royal Arena og rykker til Jyske Bank Boxen fra 18.-21. Maj.

Anmeldt af: Louise Lykkebo og Julie Schuster Lapp

Foto: Miklos Szabo

Med ordene »I må gerne synge med, for bare rolig vi skal nok overdøve jer,« skød Niels Olsen aftenens premiereforestilling på Queen-musicalen We Will Rock You i gang. Hele showet fortsatte i samme stil, fyldt med sjov dialog og latter fra publikum. Selvom forestillingen aldrig før er opført på dansk, fungerede overgangene mellem dansk dialog og engelske sange rigtig godt.

Den danske oversættelse faldt i god jord hos publikum, og den gav da også god mening. Hele vejen igennem forestillingen blev der refereret til både nye og gamle danske kunstnere og sange, som gjorde musicalen bred, hvad angår målgruppen.

Musicalen foregår i fremtiden på den såkaldte iPlanet, i vores tid kendt som Jorden. Live-musikken er død, og kun elektronisk musik produceret af toppen af samfundet, Global Soft, er lovligt. Hovedpersonen i musicalen, Galileo Figaro, drømmer dog om live-musik og instrumenter, men han forstår ikke, hvad det betyder. Nutidens kunstnere, så som Nik & Jay, Gulddreng, Katy Perry og Britney Spears er blot nogle af de tanker, Galileos hoved fyldes med.

Derudover hører man også om kendte rocklegender som Elvis, Prince og Fred Mercury, der alle er forbilleder for rebellerne, der stadig er på jagt efter den fortabte rockmusik i en verden, der kun foregår online.

We Will Rock You er opbygget af kendte Queen-numre, som har en stor betydning for stykkets handling. Vi hører sange som ”Somebody to Love”, ”I Want to Break Free” og ”Bohemian Rhapsody”, og publikum var vilde af begejstring og rockede glædeligt med, mens de svingede udleverede glowsticks i luften.

Hele salen var især med, da titelsangen ”We Will Rock You” blev spillet. Alle trampede i gulvet og klappede i hænderne, så det rungede i hele arenaen. Så uanset hvor gammel du er, og om du er vokset op med ”Radio Ga-Ga” eller ”Nede Mette”, er det en stor musikalsk oplevelse, som du bare ikke må gå glip af. Så køb en billet, løft armene og gør fødderne trampeklare, vi garanterer, at det bliver en kæmpe fest.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*