BYLIV

Forside02_madforbegyndere

Ny kogebog er guld for begyndere

Linn Grubbström har præsteret en lækker, letforståelig og på alle måder gennemført kogebogsbibel til begyndere. Anmeldt af: Marie Enevoldsen Foto: Linn Grubbström  I Den store mad for begyndere viser Linn Grubbström skridt for skridt, billede for billede, hvordan man laver velsmagende begyndermad, billigt og nemt. Bogens struktur er god og overskuelig med mere end 1.000 fotos, der trin for trin viser, hvordan du skal gå ...

Read More »
IMG_4593

Til bagekursus med Teddy Varimixer

I dag var jeg til bagekursus i Timm Vladimirs køkken, hvor jeg skal prøve røremaskinen Teddy Varimixer. Teddy har igennem de sidste 102 år lavet professionelle røremaskiner til bagerier, restauranter og pizzeriaer. I 2001 lavede de Varimixer, som er deres mindste udgave af deres røremaskiner og som egentlig var tiltænkt professionelle brugere. Nu er Teddy også begyndt at markedsføre sig ...

Read More »
Simreretter er nemme at lave, og egner sig godt til nedfrysning.

Spis som en konge under eksamenstiden

Det er ved at være eksamenstid igen, og det betyder at studerende, der ikke bor derhjemme kommer til at leve af rugbrødsmadder igennem hele læseferien og eksamensperioden. Dette kan du dog imødekomme på en nem måde. Det kræver alene fryseplads og en sjov madlavningsdag, hvor du laver mad til hele perioden. Jeg har haft min andel af eksamener og læseferier, ...

Read More »
De mange besøgende på Salling Rooftop bliver blandt andet budt på 360 graders panoramaudsigt.

Aarhus-Attraktion har rundet 500.000 besøgende

På bare tre måneder har over en halv million mennesker besøgt den nye, spektakulære aarhusianske attraktion, Salling Rooftop. Fortsætter besøgstallet med at stige, kan tagterrassen blive en af Jyllands mest besøgte turistattraktioner Siden Salling i august åbnede sit 2.000 kvm store byrum på toppen af stormagasinet i Aarhus, har over en halv million mennesker lagt vejen forbi. Ikke kun overgår ...

Read More »
Det kræver sin blender, at kunne nedbryde grove grønsager og frugter.

Blend power juices, smoothies, supper og cocktails

En blender er en af de helt elementære køkkenmaskiner i et køkken, og er et direkte et must. Den kan i høj grad erstattes af en god stavblender, her særligt hvis man har en blender af standard kvalitet. Derimod så bliver en blender helt uvurderlig når man får fingrene i en topklasse. Jeg har fået fat i en sådan blender, ...

Read More »
Der sættes fokus på udvalgte vine fra de rigtige vinbønder. (Colourbox)

Vine med fokus på øko- og biologi

Vi danskere elsker vin, og i dag drikker vi faktisk mere vin end øl. Det er dejligt med et godt glas vin til maden, men også bare til at nyde som aperitif eller forfriskning. Det har vist sig at mænd foretrækker rødvin, mens kvinder bedst kan lide de hvide og mousserende vine. Men uanset hvad vi vælger, kan det betale ...

Read More »
Støbejern er det ideelle valg når det handler om gryderetter, simremad og stegning.

Derfor er gryder og pander i støbejern det bedre valg

Støbejernsgryder og pander er en ældgammel opfindelse, der kan dateres tilbage til omkring 300 f.Kr. i Kina. Disse gryder og pander er dog langt fra dateret, da de i vidt omfang forsat bliver brugt i dag. Endvidere sværger mange kokke til støbejern, da den har nogle unikke fordele, herunder at det kan tåle meget høje temperaturer. Et af de mest ...

Read More »
Er du i Vejle og trænger til en forholdsvis billig og meget lækker brunch, er Brød &Co at anbefale.

Økologisk lokal velsmag

Lokale råvarer serveret i økologisk landidyl. Anmeldt af: Sidse og Karoline Elsig Brød og Co, Nørregade 69, 7100 Vejle Value for money: Brunchen fås større andre steder, men man føler sig mæt og sund når man går derfra. Kvalitet på mad: Råvarerne er nøje udvalgte fra lokale leverandører, og alt brød er økologisk. Betjening: Hurtig og venlig betjening Indretning: Spisestedet er hyggeligt ...

Read More »
Bliv oplært i en lang række klassiske cocktails

En lille bartenderdrøm i maven

Jeg elsker en god cocktail, og her særlig en god whisky sour. Det er også den drink jeg bruger til at teste om mine bartender i byen ka’ deres kram. Ikke langt fra, hvor jeg bor i København er der et firma, der lever af cocktails. De laver kurser, catering, sælger udstyr m.v. Men hvilket udstyr har du egentlig brug ...

Read More »
Arizona Burger

Burgerbattle på Smukfest

  Smukfest bugner med gode madtilbud. Hele paletten er dækket med alt fra friturestegte fristelser til varme veganerretter. Men en ret dominerer i de smukke madboder, og det er burgeren. Tekst og foto: Helena Krogh Jensen og Julie Schuster Lapp Burgeren er den evige klassiker. Brød, bøf, bacon i et kulinarisk sammensmask med dressing, ost og salat. Men burgeren er ...

Read More »