MAD & DRIKKE

Hyldeblomstbuskene vokser vildt og findes overalt i skove, på enge, langs vejene og i haver.

Lav din egen hyldeblomstsaft

Nu blomstrer hyldebuskene overalt i Danmark, så de er ikke svære at finde. Og så er det tid til at lave sin egen hyldeblomstsaft, der er rigtig god pure, som is eller også til at mixe med forskelligt. Gode råd til plukning af hyldeblomster. Hyldeblomstbuskene vokser vildt og findes overalt i skove, på enge, langs vejene og i haver. Det ...

Read More »
Take away er en mulighed for at få ordnet aftensmaden nemt og hurtigt

Gør hverdagen nemmere med simple ændringer

Hvis tiden ofte er knap, og der ikke altid er overskud til de svære løsninger, så er det vigtigt at have nogle nemme alternativer, hvor man ikke går for meget på kompromis med det, man gerne vil. I denne artikel kigger vi på, hvordan man med nogle få, lette valg kan få mere overskud i en travl dagligdag. De fleste ...

Read More »
Jordens mest sukkerholdige snack, candyfloss, blev paradoksalt nok opfundet af en tandlæge.

Tjeck på sukker

Hver dansker indtager ca. 40 kg sukker om året. Dog kommer det meste som indirekte sukker, eksempelvis gennem sodavand, ketchup og chokolade. Candyfloss Paradoksalt nok blev jordens mest sukkerholdige snack, candyfloss, opfundet af en tandlæge. Hans navn var William James Morrison, og siden 1904 har børn verden over været smurt ind i det lyserøde sukkerstads i diverse forlystelsesparker. Skal du ...

Read More »
Din limoncello bliver blødere og sødere, jo længere den står.

Sommerfrisk hjemmelavet Limoncello

Limoncello er en dejlig italiensk citronlikør, som kan drikkes i små glas direkte fra fryseren. Den gør sig også godt som opstrammer under en gåtur i det danske forår eller som ingrediens i cocktails. Arbejdstid: 20 minutter Trækketid: 14 dage        Det skal du bruge: Skallen fra 10-15 usprøjtede citroner 1 flaske vodka 1 l. vand 1 kg. sukker Sådan laver du ...

Read More »
Aftenkursus i bagning af brød hos Meyers Madhus på Nørrebro i København

En aften hos Meyers i bagekunstens tegn

 Jeg er en af dem, som er glad for, at der er kommet fokus på madens kvalitet, og her særligt råvarerne. En af de personer, der har været med til at få kvalitetsråvarer på dagsordenen er Claus Meyer, og hans forretninger er blevet et kæmpe hit. Et af dem er hans bagerier, som i høj grad bager med surdej. I ...

Read More »
Amir Amirian har gang i gryderne i Timms køkken

Til madkursus i Timm Vladimirs Køkken

Tilbage i midt 90’erne ville man aldrig forestille sig, at Timm Vladimir skulle sættes i forbindelse med madlavning, og slet ikke en forretning, der udbyder madkurser. Dengang var han kendt som en del af Timm & Gordon, der var et satire-par og som også havde en musikkarriere, bl.a. med nummeret ”Gibberish”. Af Amir Amirian I dag har de fleste længe ...

Read More »
Den bedste træsort at lave et skærebræt af er eg.

Skærebrættet er knivens bedste ven

Skærebrættet er et højst undervurderet redskab i et køkken. Faktisk tror de fleste, at det blot er et underlag, og at det er ligegyldigt, hvorvidt man anvender et plastik, sten- eller træ bræt. Endvidere ved de færreste, der anvender træbræt, at ikke alle træsorter er lige hensigtsmæssige til køkken. Faktisk ville jeg holde mig til én bestemt træsort. Tidligere har ...

Read More »
Forside02_madforbegyndere

Ny kogebog er guld for begyndere

Linn Grubbström har præsteret en lækker, letforståelig og på alle måder gennemført kogebogsbibel til begyndere. Anmeldt af: Marie Enevoldsen Foto: Linn Grubbström  I Den store mad for begyndere viser Linn Grubbström skridt for skridt, billede for billede, hvordan man laver velsmagende begyndermad, billigt og nemt. Bogens struktur er god og overskuelig med mere end 1.000 fotos, der trin for trin viser, hvordan du skal gå ...

Read More »
IMG_4593

Til bagekursus med Teddy Varimixer

I dag var jeg til bagekursus i Timm Vladimirs køkken, hvor jeg skal prøve røremaskinen Teddy Varimixer. Teddy har igennem de sidste 102 år lavet professionelle røremaskiner til bagerier, restauranter og pizzeriaer. I 2001 lavede de Varimixer, som er deres mindste udgave af deres røremaskiner og som egentlig var tiltænkt professionelle brugere. Nu er Teddy også begyndt at markedsføre sig ...

Read More »
Simreretter er nemme at lave, og egner sig godt til nedfrysning.

Spis som en konge under eksamenstiden

Det er ved at være eksamenstid igen, og det betyder at studerende, der ikke bor derhjemme kommer til at leve af rugbrødsmadder igennem hele læseferien og eksamensperioden. Dette kan du dog imødekomme på en nem måde. Det kræver alene fryseplads og en sjov madlavningsdag, hvor du laver mad til hele perioden. Jeg har haft min andel af eksamener og læseferier, ...

Read More »