MAD & DRIKKE

Din limoncello bliver blødere og sødere, jo længere den står.

Sommerfrisk hjemmelavet Limoncello

Limoncello er en dejlig italiensk citronlikør, som kan drikkes i små glas direkte fra fryseren. Den gør sig også godt som opstrammer under en gåtur i det danske forår eller som ingrediens i cocktails. Arbejdstid: 20 minutter Trækketid: 14 dage        Det skal du bruge: Skallen fra 10-15 usprøjtede citroner 1 flaske vodka 1 l. vand 1 kg. sukker Sådan laver du ...

Read More »
Aftenkursus i bagning af brød hos Meyers Madhus på Nørrebro i København

En aften hos Meyers i bagekunstens tegn

 Jeg er en af dem, som er glad for, at der er kommet fokus på madens kvalitet, og her særligt råvarerne. En af de personer, der har været med til at få kvalitetsråvarer på dagsordenen er Claus Meyer, og hans forretninger er blevet et kæmpe hit. Et af dem er hans bagerier, som i høj grad bager med surdej. I ...

Read More »
Amir Amirian har gang i gryderne i Timms køkken

Til madkursus i Timm Vladimirs Køkken

Tilbage i midt 90’erne ville man aldrig forestille sig, at Timm Vladimir skulle sættes i forbindelse med madlavning, og slet ikke en forretning, der udbyder madkurser. Dengang var han kendt som en del af Timm & Gordon, der var et satire-par og som også havde en musikkarriere, bl.a. med nummeret ”Gibberish”. Af Amir Amirian I dag har de fleste længe ...

Read More »
Den bedste træsort at lave et skærebræt af er eg.

Skærebrættet er knivens bedste ven

Skærebrættet er et højst undervurderet redskab i et køkken. Faktisk tror de fleste, at det blot er et underlag, og at det er ligegyldigt, hvorvidt man anvender et plastik, sten- eller træ bræt. Endvidere ved de færreste, der anvender træbræt, at ikke alle træsorter er lige hensigtsmæssige til køkken. Faktisk ville jeg holde mig til én bestemt træsort. Tidligere har ...

Read More »
Forside02_madforbegyndere

Ny kogebog er guld for begyndere

Linn Grubbström har præsteret en lækker, letforståelig og på alle måder gennemført kogebogsbibel til begyndere. Anmeldt af: Marie Enevoldsen Foto: Linn Grubbström  I Den store mad for begyndere viser Linn Grubbström skridt for skridt, billede for billede, hvordan man laver velsmagende begyndermad, billigt og nemt. Bogens struktur er god og overskuelig med mere end 1.000 fotos, der trin for trin viser, hvordan du skal gå ...

Read More »
IMG_4593

Til bagekursus med Teddy Varimixer

I dag var jeg til bagekursus i Timm Vladimirs køkken, hvor jeg skal prøve røremaskinen Teddy Varimixer. Teddy har igennem de sidste 102 år lavet professionelle røremaskiner til bagerier, restauranter og pizzeriaer. I 2001 lavede de Varimixer, som er deres mindste udgave af deres røremaskiner og som egentlig var tiltænkt professionelle brugere. Nu er Teddy også begyndt at markedsføre sig ...

Read More »
Simreretter er nemme at lave, og egner sig godt til nedfrysning.

Spis som en konge under eksamenstiden

Det er ved at være eksamenstid igen, og det betyder at studerende, der ikke bor derhjemme kommer til at leve af rugbrødsmadder igennem hele læseferien og eksamensperioden. Dette kan du dog imødekomme på en nem måde. Det kræver alene fryseplads og en sjov madlavningsdag, hvor du laver mad til hele perioden. Jeg har haft min andel af eksamener og læseferier, ...

Read More »
Det kræver sin blender, at kunne nedbryde grove grønsager og frugter.

Blend power juices, smoothies, supper og cocktails

En blender er en af de helt elementære køkkenmaskiner i et køkken, og er et direkte et must. Den kan i høj grad erstattes af en god stavblender, her særligt hvis man har en blender af standard kvalitet. Derimod så bliver en blender helt uvurderlig når man får fingrene i en topklasse. Jeg har fået fat i en sådan blender, ...

Read More »
Der sættes fokus på udvalgte vine fra de rigtige vinbønder. (Colourbox)

Vine med fokus på øko- og biologi

Vi danskere elsker vin, og i dag drikker vi faktisk mere vin end øl. Det er dejligt med et godt glas vin til maden, men også bare til at nyde som aperitif eller forfriskning. Det har vist sig at mænd foretrækker rødvin, mens kvinder bedst kan lide de hvide og mousserende vine. Men uanset hvad vi vælger, kan det betale ...

Read More »
Støbejern er det ideelle valg når det handler om gryderetter, simremad og stegning.

Derfor er gryder og pander i støbejern det bedre valg

Støbejernsgryder og pander er en ældgammel opfindelse, der kan dateres tilbage til omkring 300 f.Kr. i Kina. Disse gryder og pander er dog langt fra dateret, da de i vidt omfang forsat bliver brugt i dag. Endvidere sværger mange kokke til støbejern, da den har nogle unikke fordele, herunder at det kan tåle meget høje temperaturer. Et af de mest ...

Read More »