eSport er en betegnelse for computerspil på konkurrenceplan.
eSport er en betegnelse for computerspil på konkurrenceplan.

Det sjoveste ”legetøj” for unge i dag

Det digitale og teknologiske får efterhånden en større og større del i vores hverdag, men det behøver ikke nødvendigvis at ses som noget negativt. Vi hører ofte om, at diverse nye produkter får unge til at sidde isoleret indendørs for at underholde sig selv med spil online, men der er altid en anden side af historien.

For der er også positive virkninger ved de unges ”legetøj” i dag, hvor elektronikken har været med til at udvikle legetøjet, så det både er sjovt og ikke mindst godt for de unge på flere punkter. Nogle får folk til at komme udenfor eller lærer at samarbejde, hvor andre forhøjer den fysisk aktivitet.

Men hvad er helt præcist det, de unge går rundt og bruger deres tid på?

Segways er blevet udskiftet med segboards

Segways har været populære et stykke tid, og det er der en grund til. Det er en sjov måde at transportere sig på, og da den ikke fylder særlig meget, kan den bruges i nærmest alle miljøer – selv i travle storbyer, hvor den også har vist sin popularitet blandt turister.

Men det er ikke kun blandt disse, at de har vundet popularitet. Mange unge synes også, de er sjove på grund af den svævende fornemmelser, der fås ved brug af disse. Dog er de for dyre til at de fleste har råd til at have en privat. I stedet er de såkaldte Segboards blevet mere almindelige i de danske hjem, hvor unge bor. Den minder en del om en Segway, og det er ikke kun, når det kommer til navnet. Selve produkterne har også ligheder. Hvor Segwayen dog har et ”styr”, er Segboardet dog her en smule anderledes. En Segboard er i stedet et lille tohjulet, eldrevet køretøj, som kun styres af fødderne.

Et fedt, urban transportmiddel, som ofte får de unge udendørs og kan transportere dem fra A til B og den er samtidigt så lille, at den er nem at have med overalt. De er nærmest en videreudvikling af de klassiske skateboards, dog med en elmotor. Der er ingen tvivl om, at Segboards er det nye.

Det elektriske løbehjul

Løbehjulet har længe været kendt og er egentlig et gammelt stykke legetøj og transportmiddel. Men i takt med teknologien udvikler sig, er det naturligt, at produkter, der allerede er opfundet, bliver videreudviklet. Dette er også tilfældet her.

Det er en nem og sjov måde at transportere sig på, og i stedet for at tage med bussen, kan dette være et godt alternativ for stadig at få noget friskt luft og vind i håret. Det er netop en af de ting, der kan hjælpe unge med at komme mere udendørs. Den kan eksempelvis købes hos Legecentret, hvis du selv er interesseret i at anskaffe sådan et smart legetøj, der samtidigt vil være praktisk at have i forhold til transport.

Gaming bliver mere og mere populært

Hvor gaming tidligere blev associeret med mørke rum og nørdede drenge, er det nu blevet en ekstrem populær sport. eSport er en betegnelse for computerspil på konkurrenceplan. Og selvom det kommer bag på nogle, så er der utrolig mange publikummer til disse turneringer – både i lokalet men især online, hvor folk følger med hjemmefra.

Her sidder forskellige professionelle hold sammen og dyster mod hinanden i et specifikt computerspil som eksempelvis League of Legends, Countersrike eller Dota2 – og her gælder det om at være taktisk og at kunne samarbejde, hvis man skal vinde. Præmiesummerne er ekstremt høje og har seertal, der overstiger hockeys. Til sidste finale i verdensmesterskaberne i League of Legens i efteråret så hele 36 millioner med – det ser derfor ud som om at eSportens popularitet først lige er begyndt.

I princippet behøver du kun en god computer, der kan klare de krævende spil, og derudover en masse tid, hvor du kan spille og øve dig, hvis du også vil være med på trenden. Hvor nogle foretrækker stationære computere til disse spil, finder andre ofte bærbare computere lettere i det mange unge ofte spiller LAN. Et såkaldt ”LAN party” er en mindre eller større computerbegivenhed, hvor man mødes og spiller natten lang. Her kan en bærbar nemt transporteres over til en af vennerne i en skuldertaske, hvor den stationære kræver en smule mere på grund af den størrelse.

(Indlægget er sponsoreret)

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*