Når isen kommer ud af maskinen er den serveringsklar. (Foto: Shutterstock)
Når isen kommer ud af maskinen er den serveringsklar. (Foto: Shutterstock)

Fantastisk ismaskine til perfekt sommervejr

Sommeren er over os, og det betyder en masse solskin, høj temperatur og en krop der skal køles ned. Særligt de seneste par uger har givet os hedebølge, og derfor er vejret perfekt til at indtage litervis af dejlig is, lige fra cremet flødeis til dejlige forfriskende sorbet. Spis med god samvittighed din is uden at tænke på, at det sætter sig på siderne. Vi har jo alle trænet op til strand sæsonen i vintermånederne.

 delong ismask 1

 

DeLonghi II Gelataio ICK6000. Vejl. Pris: 3299.- (fundet til 1839 på pricerunner)

De seneste par uger har vejret været så fantastisk, at det har givet anledning til at lave masser af is. Jeg kunne sagtens tage ned i den lokale og købe masseproduceret is, men i stedet vælger jeg at lave min egen. Hvorfor? Fordi det smager bedre – meget bedre. Grundet vaniljens massive prisstigning, så er det ikke længere billigere at lave sin egen vanilje is, men koster ca. det samme. Det smager dog forsat meget bedre. Der findes dog andre is end vaniljeis eller is, der er baseret på vanilje, og ønsker man lidt inspirationer, så medfølger der en opskrift bog med DeLonghis maskine, men jeg kan også anbefale opskrifterne på denne side: http://www.ismaskinen.dk/.

DeLonghi II Gelataio ICK6000 er en rigtig ismaskine, hvilket betyder at den har en indbygget kompressor- den køler altså isen direkte i maskinen.

delong ismask 3

 

Det overraskede mig egentlig, hvor nemt det er at lave is med en maskine, der har en kompressor. Jeg har lavet flere typer forskellige is, herunder vanilje is, cookie-dough is, is med rabarbersirup, jordbær yoghurt is og citronsorbet. Det sværeste er at lave flødeis, da man skal have varmet den tyk uden at isen skiller. Det er dog forsat ganske enkelt at lave, og så længe man ikke bulderkoger sin is, så går det ganske nemt. Det nemmeste er uden tvivl sorbetis.

Ismaskinen er virkelig enkel og nem at bruge. Det er blot at hælde sin ismasse ned i metalskålen, og derefter tænde maskinen og trykke start. Herefter går den i gang med at køle massen ned imens den kører isen rundt. Det tager ca. 45 min. at lave 600 ml. is, og dette bliver til ca. 1,2 L. is, da isen svulmer op under køleprocessen.

Jeg ville dog ønske at dens skål var en smule større. Ofte vil det kræve, at man skal lave flere portioner, da mængden i maskine vil kunne give ca. 10 kugler is, hvilket er en fin mængde til 4-5 personer. Derudover kunne maskinen være nemmere at rengøre. Der er lidt for mange revner og sprækker, hvor der kan sidde ismasse i tilfælde af, at man kommer til at spilde ismasse i maskine.

Sammenlignet med andre maskiner jeg har prøvet, så har dette nogle ret fede detaljer. Det rørepinden inde i maskinen skraber nemlig siden af skålen, således at der aldrig fryser is fast i siden og krystallisere. Endvidere så kan man tilføje fyld i ens is. Jeg har tilføjet M&Ms i min vaniljeis, og jeg har tilføjet Cookie-dough. Motoren kan sagtens klare at køre isen rundt med ekstra fyld, hvilket er super fedt.

Resultatet er en virkelig cremet is. Jeg brugte æggehvider i min sorbet, og det betød at jeg fik en virkelig cremet sorbet, der var sprængfyldt med smag. Endvidere blev min forskellige flødeis også super lækre samt cremet. Det er skønt at kunne lave sin egen is, da de er mere velsmagende end dem man køber i butikkerne. Baggrunden for dette er, at man ikke behøver at spare på ens råvarer. Uden at lyde selvfed, så må jeg indrømme at min hjemmelavede vaniljeis og citronsorbet er det bedste is jeg har fået til dato.

delong ismask 4

Når isen kommer ud af maskinen er den serveringsklar. Du kan derfor med god samvittighed servere den direkte fra maskinen til gæsterne, eller sætte dig på altanen med en god skål is. Jeg kan dog anbefale, at den efterfølgende kommer på frys en times tid, således at den bliver lidt hårdere. Dette er dog en smagssag. Bemærk her, at det ikke et problem at smide isen i fryseren ift. krystallisering af is, da man allerede har kølet den ned under omrøring. Derfor kan man trygt smide den i fryseren, og af erfaring kan jeg sige, at ens is smager fantastisk ugen efter – her skal den dog stå ude en 15-25 min. inden den er serveringsklar.

Jeg må sige, at jeg er virkelig tilfreds med denne maskine, og jeg kan bestemt anbefale den. Jeg har tidligere prøvet ismaskiner med et separat køleelement, som skulle i fryseren først. Ingen af disse maskiner har fungeret tilfredsstillende og resultatet har altid været en mislykket is. Denne ismaskine, som har kompresser kan ikke sammenlignes med de andre. Denne leverer et resultat til UG hver gang. Jeg er meget imponeret over dens evner og jeg glæder mig allerede til at eksperimentere med den næste is.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*