Fender Monterey
Pris: 2344 kr. (fundet på www.thomann.de)
Fender Monterey Pris: 2344 kr. (fundet på www.thomann.de)

Fender breder sig ud til den almene forbruger

Alle der har rørt en guitar kender mærket Fender. Det er et af de mest, hvis ikke det allermest ikoniske guitarmærke, hvilket i høj grad skyldes store stjerner, såsom Jimi Hendrix, George Harrison, Eric Clapton, John Mayer, Bruce Springsteen etc. Ja listen er uendelig. Fender har bevæget sig længere ind i forbrugersegment og udgivet bluetooth højtalere

Design

Ved første øjekast kan man ikke andet end at elske designet på Monterey, der har et helt klassisk Fender udtryk, og som er inspireret af deres 68′ Custom forstærker. Det grå-metalliske net på fronten, med fenderlogoet i øverste venstre hjørne, og det sorte betræk er intet mindre end ikonisk. Derudover er højtaleren udstyret med knapper, man normalt vil finde på deres forstærkere.

Endvidere er den solidt bygget, hvilket også er afspejlet af vægten på 6,8 kg. Vægten er ikke et problem, da højtaleren ikke har et internt batteri og i øvrigt er for stor til at transportere rundt. Derimod udgør elkablet en designfejl, da det er for stort og klodset. Det stikker for langt ud af forstærkeren, hvormed man ikke kan klistre den op af en væg, og det bliver umuligt at skjule det. Jeg synes ikke det ser så godt ud til en bluetooth højtaler.

Fender højtalere Monterey 2 (600x474)

Lyd

Monterey har en glimrende lyd, der imponerer mig. Den har intet mindre end 120 w. Højtaleren er udstyret med en volumen, treble og bass knap, hvormed man selv skal justere forholdene for at få god lyd. Dette kan afskrække mange, der hellere have et pre-set. Det kan dog have sin fordel, f.eks. hvis man lytter til mange forskellige genre.

Højtaleren har en rigtig god bund, og en fin diskant. Den er klar og har en sprød lyd. Den kunne dog godt have et bredere lydbillede, og være endnu klarere. Til prisen gør den det dog virkelig godt.

Endvidere kan den spille højt, og endda højere end hvad godt er. Den kan uden problemer spille en lejlighed op. Den mister dog noget af den gode lyd, når man skruer den helt op. Monterey kan spille alle genre, men egner sig særdeles godt til rock og pop.

Funktionalitet

Monterey har nogle fede muligheder, da den har en RCA indgang. Du kan f.eks. koble din pladespiller på, hvis den har en indbygget RIA-forstærker. Alternativet er at du kan købe en ekstern RIA-forstærker til ganske få penge. Endvidere har den en ”shape knap” bagpå, der fungerer som en boost. Derudover er der selvfølgelig mulighed for, at koble sig på via et jackstik. Både jackstik og RCA kabel medfølger.

Konklusion

Fender er, med deres første udgivelse af bluetooth højtaler, en stærk spiller på markedet. De leverer god lyd til fornuftige penge, og nogle muligheder andre ikke giver. Endvidere er den virkelig flot, men jeg ville nu ønske, at de havde fundet en anden løsning til elkablet.

5-T-anmeldelse red

Fender højtalere Newport (616x347)

Fender Newport. Pris: 1481 kr. (fundet på www.thomann.de)

 

Har man brug for en bluetooth højtaler, der ligeledes skal egne sig til at tage med på farten, men som bibeholder Fenders design, så er Newport et alternativ.

Design

Med Newport bevarer Fender looket og stilen, men desværre mister højtaleren en del af den ikoniske, som Monterey indeholder. Højtaleren er dog stadig flot, og vil passe godt i de fleste hjem på en hylde. Jeg er særlig glad for den er kompakt og ikke vejer for meget, da det gør man kan have den med i tasken. Endvidere har den tynd ledning, der er en del mere diskret end den til Monterey. Ligesom dens storebror har den de klassiske forstærker knapper. Jeg så dog gerne at man på denne version havde fjernet dem og lavet et pre-set.

Lyd

Jeg er ret imponeret over lyden på Newport, og faktisk er den bedre end en del af dens konkurrenter i samme prisklasse. Den har en utrolig klar og skarp lyd, hvilket er fantastisk. Endvidere har den et bredt lydbillede. Jeg kunne dog godt bruge lidt mere dybde og bas. Den kan dog ikke holde til, at man skruer lyden helt op til maks., da lyden forvrænger.

Fender højtalere Newport 2 (615x600)

Funktionalitet

Newport er virkelig nem og intuitiv at gå til. Det er muligt at koble sig på via bluetooth eller et jackstik, og derudover han den en indbygget mikrofon, således at man kan besvare opkald direkte fra den. Derudover kan man oplade sin mobil direkte fra den, da den har en usb-indgang. Newport har som udgangspunkt en batterilevetid på 12-timer. Jeg synes det er ærgerligt, at man ikke oplader Newport med et micro-usb, og derudover havde det også været godt, hvis den var vandtæt. Det er den desværre ikke, og derfor bliver man begrænset på visse punkter, selvom man forsat kan have den med i parken. Skal man dog i poolen, så er min anbefaling forsat UE MEGABOOM.

Konklusion

Jeg synes Newport har bedre lyd end en del af dens konkurrenter. Hvis jeg sammenligner den med dens nærmeste konkurrent, Marshall Kilburn, så adskille de sig på flere punkter. Newport har et klarere og skarpere lydbillede, der er mere alsidig, hvorimod Marshall primært gør sig fantastisk til Rock, men hvor lydbilledet er lidt varmere end på Newport. Derudover spiller Marshall højere end Newport. Fenders højtaler egner sig dog mere til at tage med på farten, da Marshall’s er stor og tung. Newport er dog utvivlsom anbefales værdig.

5-T-anmeldelse red

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*