MUSIK INTERVIEW & TRENDS

fre, 23 jan 2015

Karate-tvillinger drømmer om EM

De er tvillinger, 16 år gamle, og nå ja, så er de på ungdomslandsholdet i karate. TJECK magazine har mødt Marjam og Angela til en snak om vilje og drømmen om at deltage i Europamesterskabet.

Tekst: Jesper Møl Trads

Foto: Ivan Riordan Boll

Det handler om slag, spark og strategi. Det handler om karate. Sporten, som har bragt de to tvillinger, Mirjam og Angela Zaqoomi, hele vejen til ungdomslandsholdet. Ved siden af karatetræningen passer de skolen, men der er ingen tvivl om, at det er drømmen om en professionel sportskarriere, der styrer de to søstre.

Vil ikke kæmpe imod hinanden

»I sommer begyndte vi på handelsgymnasiet i Vejlby,« fortæller Marjam og fortsætter:

»I fremtiden vil vi gerne have noget med handelsverdenen at gøre, hvis vi ikke kan leve af vores karate. Dette ville være fedt«.

For det er karate, der tager deres tid. De er vilde med konkurrenceelementet og er tilmeldt hver sin vægtklasse, så de ikke skal kæmpe mod hinanden. Når man ser dem, kommer det dog som en overraskelse, at de ikke er i samme vægtklasse. De er begge helt toptrimmede og ligner hinanden på en prik.

»Vores forældre har valgt at dele os op, så vi ikke kom i samme klasse, og hvis vi skulle kæmpe i samme vægtklasse, ville det heller ikke være sjovt. For så skulle vi kæmpe om den samme plads på landsholdet,« siger Angela og forklarer, at der kun kommer én fra hver vægtklasse med til de store stævner, som EM og VM.

Enighed om fokusering.

Det meste af pigernes tid bliver, ud over skolen, brugt på deres træning. Mandag, onsdag og fredag er faste trænings- og stævnedage, men mange weekender bliver også brugt på karate. Herudover arbejder pigerne samme sted, i Føtex. De hører den samme musik, ser de samme film og de samme serier. Men det er i træningslokalet, de bruger hovedparten af deres tid.

»Når vi træner, giver vi os 110 procent. Hvis man ikke gør det, kan man lige så godt lade være,« siger Angela og forklarer yderligere:

»Vi er begge kommet på landsholdet, og hvis andre vil opnå det samme, kræver det vilje og hård træning.«

Vi tager med pigerne i træningslokalet. Da de har fået træningstøjet på, er der nærmest sket en transformation. De to piger, der før var to normale, fnisende teenagere ligner pludselig to topprofessionelle sportsfolk med fokus på et eneste mål: At vinde kampen.

»I skal ikke blive forskrækkede, hvis der kommer nogle skrig fra os undervejs,« siger pigerne med et smil, inden træningen går i gang.

Under træningen bliver der ikke lagt fingre imellem, og tempoet er højt. Det kan ses i øjnene på de to kæmpende tvillinger, at de er fokuserede og kæmper som for livet.

Det Ligger i blodet

Tvillingerne er de yngste i søskendeflok på fire. Alle piger. Begge storesøstre har også gået til karate, og igennem dem og deres far kom tvillingerne ind i sporten:

»Det er vores far, der har introduceret os alle til sporten. Vi har også spillet lidt fodbold, men ellers har det altid kun været karate, der har fanget os,« siger Angela.

Tvillingerne er de yngste i søskendeflok på fire. Alle piger. Begge storesøstre har også gået til karate, og igennem dem og deres far kom tvillingerne ind i sporten.

»Det er vores far, der har introduceret os alle til sporten. Vi har også spillet lidt fodbold, men ellers har det altid kun været karate, der har fanget os,« siger pigerne.

Pigerne har på skift været anfører for deres skolefodboldhold, og begge scorede de mange mål, men trods deres boldevner, er det ikke holdsporten, der tiltaler dem.

»Karate er en enmandssport. Det er dig mod en anden. Det er den bedste måde at kæmpe på,« siger pigerne enstemmigt.

Nogle gymnasiepiger drømmer om ham den lækre fra parallelklassen, andre drømmer at tjene mange penge eller om sangeren Christopher. For Marjam og Angela er der kun én drøm, og det er en helt anden:

»Vi kæmper for at komme til EM,« kommer det hurtigt fra pigerne i kor til spørgsmålet om, hvad de ønsker for fremtiden.

Begge piger ligger godt i ræset for at nå EM, der i 2015 foregår i Zürich.

Viljen, venskabet og vejen er lagt, og når pigerne sætter sig noget for, kommer det som oftest til at ske.