Inden du underskriver lånekontrakten, bør du altid lave et budget.

Lær om lånemarkedets fordele og sorte huller

Som studerende kan det nogle gange være en udfordring at få enderne til at hænge sammen sidst på måneden. SU’en dækker knap nok de månedlige udgifter, og dermed bliver cafébesøg, biografture og byture med vennerne nedprioriteret. Men der findes altid en løsning, og det gør der også til den studerende, der ønsker et mere fleksibelt og medgørligt budget. Nemlig kviklån.

Og selvom flere i den studerendes omgangskreds måske vil få ham eller hende til at genoverveje at optage en lån online, behøves den skeptiske tilgang hertil ikke at være så skrap endda. Som ung og studerende har man helt styr på, hvordan det forventes at agere på internettet samt eventuelle udfordringer, der kommer herved. Derudover er det vigtigt for den studerende at kende til betingelserne samt vigtigheden af låneprocessen – og alt dette og meget mere kan du blive klogere på her.

Undersøg markedet med realistiske briller

Først og fremmest bør man, uanset om man kan betegnes som studerende eller ej, undersøge mar-kedets muligheder. Fordi der de seneste år har været en vis grad af nysgerrighed og popularitet omkring optagelsen af kviklån, er mange flere udbydere kommet på banen. Og det har medført stor konkurrence, som forbrugerne ihærdigt prøver at finde sig til rette i. En ny hjemmeside har forsøgt at komme dette til livs, således det bedste kviklån kan findes gennem overskuelige sammenligninger af markedets låneselskaber. Nu slipper forbrugeren altså for selv at opretholde et overblik fra flere hjemmesider, og de forskellige tilbud der udbydes.

Og netop denne hjemmeside kan være gavnlig for den studerende, der er på jagt efter sit første lån. I stedet for at tage det første og det bedste har du som studerende bedre mulighed for at undersøge markedet i en hastighed, hvor du selv kan følge med. Det er nemlig vigtigt, at lånet passer til det, du søger. Hvis ikke vil du som studerende kunne opleve en lavere tilfredshed med lånet, og måske lånet kan ende med at blive dyrere end først antaget.

Derfor kan en sammenligningshjemmeside være med til at øge chancen for, at den studerende kan finde det helt rette kviklån. Herudover er der i undersøgelsen af markedets låneudbydere mange betegnelser, som er vigtige at have kendskab til. Disse bliver dog tydeligt sammenlignet og sat op overfor hinanden, hvilket gør hele denne proces langt nemmere og mere overskuelig.

Læg et budget og få en sikker fremtid

For at undgå at lånet giver bagslag ved uforudsete renter eller tilbagebetalingsbeløb, er det en god ide at sætte sig ind i, hvad det helt præcist er, det ønskede låneselskab kræver. Inden du underskriver lånekontrakten, bør du altid lave et budget. Et budget vil give dig et overblik over, hvad lånet reelt set vil koste dig, og om du kan ende med at skulle betale et stort beløb til sidst.

For at finde det helt rette lån, vil det være en god ide at prøve at sætte hver af de låneselskaber, der har fundet din interesse, op mod din privatøkonomi. Det er altid opsigtsvækkende at se, hvor meget lånet faktisk kan gøre for din hverdag – og for din fremtid.

Med i dit budget bør du også angive renten på det pågældende lån. Om det er en høj, lav eller måske endda rentefrit lån har stor betydning for den måde, du skal tilbagebetale på. Ofte findes der lave renter på kviklån, hvilke umiddelbart kan være tiltrækkende. En lav rente kan dog betyde, at der er andre faktorer ved lånet, som vil være mindre attraktive. Det kan være, at tilbagebetalingstiden er lille, at afdrag eller omkostninger ved mislighold er større end først antaget. Og det samme er tilfældet med et rentefrit lån. Dette er netop endnu en grund til, at markedet skal undersøges grundigt før underskrivelsen af lånekontrakten finder sted.

Hvad betyder…?

Når du begynder på jagten om at finde det rette kviklån, vil du opleve en masse betegnelser, som du formentlig ikke kender til. Men det er vigtigt, at du bruger tid på at sætte dig ind i disse. Her vil du få et kort overblik over de vigtigste betegnelser.

ÅOP: ÅOP står for den årlige omkostning i procent. Det vil altså sige, hvor meget lånet vil koste dig om året. Jo lavere ÅOP, jo billigere et lån vil du optage. Denne er især vigtigt at tage med i dit budget, da det samtidig er en overskuelig sammenligning.

At stille sikkerhed: Når der lånes penge, skal man altid kunne stille en form for sikkerhed for det pengeinstitut, som låner dig pengene. Sikkerheden skal stilles, hvis det pludselig ikke er muligt for dig at tilbagebetale lånet. Dermed kan pengeinstituttet få sine penge tilbage gennem den sikkerhed, du har stillet.

Variabel rente: Nogle lån tilbyder et lån med variabel rente. Det betyder, at renten er tilpasset markedsrenten. Derfor kan lånet, hvis du er heldigt, blive billigt, men hvis du er mindre heldig, blive dyrere.

sponsoreret artikel

One comment

  1. Spændende artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.