Limas “Always” udkommer i dag med tilhørende musikvideo.
Limas “Always” udkommer i dag med tilhørende musikvideo.

LIIMA deler hemmeligt nummer fra deres seneste album

Liima deler i dag den ny single “Always”, inden bandet i næste uge tager på Europa-turné. Det er et hemmeligt nummer, som indtil nu kun er at finde på cd-versionen af deres nye album 1982.

Den engelske kunstner Jonny Sanders har skabt en musikvideo til “Always”, der også udkommer i dag. Det er en video, der passer til albummet. – i 1982 kårede Time Magazine den personlige computer (PC´en) til ’Årets Person’.

Dansk-finske Liima, der består af de tre Efterklang-medlemmer og den finske trommeslager Tatu Rönkkö, har navngivet deres nye album efter året 1982.

Liima-02-byRasmusWengKarlsen-WEB

1982 var også året, hvor Liimas forsanger Casper Clausen blev født (bandets øvrige medlemmer er født i de omkringliggende år). På albummet 1982 sætter bandet spørgsmålstegn ved identitet og vores egen placering af os selv i historien – albummet er lige så meget eksistentielt undersøgende og fremadskuende, som det er nostalgisk og reflekterende.

Som forgængeren blev 1982 skrevet under fire kortvarige og intense arbejdsophold. Første ophold var i januar 2016 – før debuten ii overhovedet var udgivet – på The London Edition, hvor Casper Clausen, Rasmus Stolberg, Mads Brauer og Tatu Rönkkö skrev musik i en klub i hotellets kælder. Nogle gange overværede mindre grupper processen, lidt ligesom PJ Harvey arbejdede, da The Hope Six Demolition Project blev til på Somerset House i London.

De mødtes igen på et andet hotel, denne gang i København, før de tog på turné i Nordamerika, Sydamerika og Europa. Imellem de mange turnéer havde de yderligere to arbejdsophold. Først i langt mindre glamourøse omgivelser i Viseu i Portugal i juli 2016, og fjerde og sidste gang mødtes de i august i Michelberger Hotel i Berlin. Efter yderligere koncerter og rejser samledes bandet i januar 2017 i Porvoo i Finland, for at indspille albummet i Mankku studio med Grizzly Bear’s Chris Taylor som med-producer.

Se Liima livedatoer her

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*