REJSER

ons, 31 jan 2018

Til madkursus i Timm Vladimirs Køkken

Amir Amirian har gang i gryderne i Timms køkken

Tilbage i midt 90’erne ville man aldrig forestille sig, at Timm Vladimir skulle sættes i forbindelse med madlavning, og slet ikke en forretning, der udbyder madkurser. Dengang var han kendt som en del af Timm & Gordon, der var et satire-par og som også havde en musikkarriere, bl.a. med nummeret ”Gibberish”.

Af Amir Amirian

I dag har de fleste længe glemt alt om Timm’s komiker- og sang karriere. I 2011 vandt han nemlig Master Chef, og i 2014 vandt han Masterchef Allstar. Derudover er han i dag vært på Den Store Bagedyst. Det er en grå, regnfuld og kedelig mandag aften i januar måned. Kæresten og jeg er blevet inviteret ud til ud til Timm Vladimirs Køkken for at prøve et madlavningskursus – en perfekt måde at vække liv i denne mandag aften.

Aftenens Menu

Køkkenet har et væld af kurser at vælge mellem - lige fra Italienske klassikere til Arabian Night. Aftenens kursus bød på Bøf og Bajer vol. 2, hvor menuen lød på følgende: Aperitif
  • Carpaccio med rucola, pinjekerner & parmesan
  • Hjemmelavede æble & timian pølser med spidskåls-coleslaw
  • Beef Wellington med sauce Bordelaise og bagte tomater
  • Syltede pærer med råcreme
  • Drikkevarer ad libitum, herunder vin og hjemmebrygget øl

Kurset

Da vi kom ud til Timm’s Køkken stod vi i loungen, hvor vi blev budt på lækker cava og sprødt brød med smør. Her stod vi og nød vores glas indtil aftenens underviser bød alle gæster velkommen.
None

None

Madlavningen gik i gang, og det fungerede således, at vores underviser Rikke stod for slagets gang. Hun holdte styr på, hvilke ting der skulle laves først, og startede hver ret med at vise os hvad vi skulle gøre, hvorefter vi selv gav os i kast med at lave det. Vi lavede en ret af gangen og spiste den efter den var lavet. Rikke var rigtig sød og meget åben. Hun hjalp godt til, og min kæreste som ikke er så ferm i et køkken fik rig mulighed for at spørge indtil hvordan hun skulle gøre de enkelte ting. [gallery order="DESC" ids="33026,33031,33029"] Hele aftenen kørte glat, og vi havde god tid til at lave maden, samt rigelig med tid til at spise den. Det var sygt hyggeligt at stå i køkkenet med kæresten og lave mad sammen. Bevares dette gør vi også der hjemme, men der var så meget mere hygge over det i Timm’s køkken. Vi drak rigeligt af deres lækre hjemmebryggede øl. De havde 3 forskellige øl på fad, Pale Ale, Hoppy dark rye og Saison. Derudover havde de lækker rødvin og flere hvidvine. Det var bare om at tage for sig af de våde varer. Aftenen sluttede lidt spøjst. Der var nemlig sket en fejl i køkkenet, og der var nogen, der ved fejl havde fyldt salt ned i sukkerbeholderen. Derfor blev vores dessert noget saltet, og decideret uspiselig. Det gjorde dog ikke noget, og alle på kurset tog det med et smil på læben og grinte ad det. Derudover kunne jeg ikke spise meget mere, da de andre 3 retter fyldte vores maver rigeligt.

Vurdering

Kæresten og jeg havde en virkelig dejlig aften i Timm’s køkken. Det var sygt hyggeligt, og vi grinte og morede os hele aftenen. Kurset varede 3,5 time og vi nød hvert et minut. Jeg er godt og velbevandret i køkkenet, og derfor lærte jeg ikke det store, men min kæreste lærte derimod rigtig meget. Den eneste lille kritik jeg har er, at Timm’s køkken ind i mellem snyder på vægtskålen. Aftenens sværeste opgave var at tilberede vores Beef Wellington. Desværre stod Rikke for at holde øje med den tid vores bøf skulle have i ovnen, hvilket er ærgerligt, da denne er den mest krævende og derfor mistede vi en vigtig del af lektionen. Endvidere kunne jeg godt have ønsket at vi selv skar vores carpaccio skiver. Alt dette er dog velbegrundet med, at vi har begrænset tid og derfor kan vi ikke lave alt fra bunden. Når det er sagt, så synes jeg, at Timm byder på en perfekt aften for et kæreste par eller en god aften ude med vennerne. Det koster 1045 kr. per person, og bevares det er en del penge. Jeg synes dog det er alle pengene værd, og jeg vil gerne tage derud og prøve et andet kursus. Derudover synes jeg ikke det er meget dyrere end at tage på en fin restaurant, og spise en 3-retters menu med drikkevarer. Fordelen her er at du kan drikke alt det øl og vin du vil og kvaliteten af maden er på lige så høj niveau som en restaurant – også selvom man selv laver maden. Derudover er der hyggefaktoren, og den er i højsædet. Kæresten og jeg havde en anderledes restaurant oplevelse, hvor vi hyggede og havde det sjovt sammen på anderledes vis, hvor vi (jeg og min kæreste) samtidig lærte meget om madlavning.