AKG Y50 BT. Pris: 1.299 kr.
AKG Y50 BT. Pris: 1.299 kr.

En af markedets bedste hovedtelefoner er blevet trådløs

Det er ikke mere end 2 år siden, hvor jeg lavede en større test af markedets hovedtelefoner. Jeg gjorde en chokerende opdagelse, at AKG Y50, der dengang kostede ca. 800 kr. manede dens konkurrenter til jorden, på trods af at den dyreste i testen kostede over 1600 kr. Det var imponerende. De eneste problemer dengang var dens tynde ledning, som ikke længere er et problem, og dens knap så pæne design, der desværre ikke er ændret.

AKG Y50 BT. Pris: 1.299 kr.

Lyd

Lige som dengang er jeg overvældet og det man får for pengene. Disse hovedtelefoner har bedre lyd end Beats By Dre og andre kendte mærker, der er dobbelt så dyre. De er bestemt rettet mod et ungt publikum. Lyden har en rigtig god bas, så man kan mærke et godt punch. Det er dog stadig behageligt og bassen tager ikke over på noget tidspunkt. Den har en god diskant, og dermed en dejlig klar lyd. Til gengæld kunne jeg godt bruge mere dybde, og lidt varme i lyden. De egner sig endvidere til en bred vifte af genre, og der næsten ikke det du ikke kan spille på dem.

Design

Jeg må være ærlig fra starten og sige at hovedtelefonerne ikke falder i min smag ren stilmæssigt. De kunne have været pæne, men AKG har valgt at plastre deres logo over begge øre-kopper og bøjlen, hvilket skaber lidt for meget opmærksomhed. På bluetooth versionen er det dog tonet lidt ned på farverne sort og sølv, men det bliver ret tydeligt på den blå farve. De er dog ekstremt dejlige at have på, og endvidere sidder de lidt løst uden, at man har følelsen de falder af. Det gør at jeg kan have dem på i mange timer uden at føle ubehag eller svede om ørene.

AKG_Y50BT_Silver_2048x2048 (640x640)

Funktioner

Hovedtelefonerne har alle de funktioner, som man forventer af dem i dag. Den har en fjernbetjening til at navigere rundt i ens musik og skrue op og ned for musikken. Derudover har den mikrofon til at kunne tage opkald. Knapperne er ganske fine, og det er nemt at kontrollere når man er på farten. Det er endvidere muligt at koble ledning i hovedtelefonerne, såfremt man løber tør for strøm. Derudover medfølger der en stofpose, til at opbevare dem i.

Konklusion

Disse hovedtelefoner er nogle af de bedste i dens prisklasse. De eneste andre, der kan konkurrere med dem er Sennheiser HD 4.40 BT, som jeg ligeledes er absolut vild med. Hvis man har brug for hovedtelefoner med en tung bas, så er Sennheiser HD 4.40 BT vejen frem, men hvis man har brug mere klarhed og en knap så tung bas, så er det AKG Y50 BT. Med begge får man genial lyd, men man skal vælge efter ens behov. Designet på AKG Y50 BT falder ikke i min smag, derimod kan jeg bedre lide dens knapper end dem på Sennheiser.

6-T-anmeldelse red.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*