Mit studievalg

Hvordan finder man ud af, hvad man skal studere? Hvordan foregår undervisningen, og går det hele op i lektier, eller er der også tid til de vigtige ting: fredagsbar, fest og farver?

TJECK sneg sig rundt på gangene på Det Biovidenskabelige Fakultet for Fødevarer, Veterinærmedicin og Naturressourcer i København.

(Artiklen er fra TJECK april 2009)

 

Trine Bundesen, 25 år: Mejeriingeniør

Enten ville jeg være journalist, eller også skulle det være noget med fysik, kemi og matematik. Jeg tog optagelsesprøven til Journalisthøjskolen og kom på stand by-plads, men jeg ville i gang med det samme, så jeg valgte at læse til bachelor i fødevarevidenskab. Undervejs var jeg i et halvt års praktik på to forskellige mejerier. Det var spændende, så jeg tog overbygningen som mejeriingeniør. Det har ikke været svært for mig at vælge. I min familie er der mejeriuddannede, og de har talt godt for uddannelsen.

Vi har timer fra 8 til 15, og så har vi en ugentlig fridag. Om formiddagen har vi forelæsninger, og om eftermiddagen er vi i laboratoriet. Derudover bruger jeg to-tre timer om dagen på lektier. Der er meget pligtlæsning. Jeg havde ikke kemi på højeste niveau, så jeg havde meget, jeg skulle hente ind.

Studiemiljøet er fantastisk godt. Vi har en rigtig god fredagsbar, som folk støtter op om. Som sønderjyde er jeg også tilmeldt en sønderjysk forening, hvor vi knytter bånd på kryds og tværs af fagene. I det hele taget er det mere socialt, end jeg troede. Vi tager ofte en tur i biografen eller laver mad sammen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.