SEXBREVKASSE

ons, 24 maj 2017

Planlæg den fedeste sommerferie på budget

Du komme langt med relativt få midler, hvis du tænker lidt kreativt

Sommerferien nærmer sig, og det betyder feeerie! Er du studerende har du endda ofte en ekstra lang ferie på 2-3 måneder. Nyd det, for er du først færdiguddannet, kommer du til at savne denne tid og frihed. Men paradoksalt nok er studietiden også det tidspunkt, hvor du har færreste penge på hånden. Det betyder, at sommerferien aldrig bliver helt så fed, som den kunne havde været - særligt, hvis du skal bruge ferien på at arbejde og spare op til studiebøger næste semester.

Dog kan du komme langt med relativt få midler, hvis du tænker lidt kreativt. Vi har her lavet en guide til, hvordan du får en fed sommerferie uden en fed tegnebog.

Festivalferie

Ingen sommer uden festival! Festival og studieliv hører sammen. Dog er festivalbilletterne relativt dyre, og når der derudover kommer mad og drikke oveni, løber det hurtigt op. Den gode nyhed er, at du kan arbejde dig til din billet. Vælger du ovenikøbet at arbejde i en bod, hvor de sælger mad, har du slået to fluer med et smæk. På nogle festivaller får du herudover rabatter i specielle medarbejderbarer. Du skal ca. arbejde 3-4 vagter spredt henover festivallen. Hader du at gå glip af de bedste koncerter ved udsigten til at skulle arbejde, kan du i stedet for arbejde før eller efter festivallen eksempelvis ved at pille scener ned eller lave mad til dem, der gør.

Højskoleferie

Om sommeren holder højskolerne åben for kortere højskoleophold, hvor du kan få mere indblik i et mindre område indenfor alt lige fra akvarelmaling til windsurfing. Det er en god måde både at lære nyt, samtidig med at du får en social oplevelse og udvidet dit netværk. Under opholdet får du både undervisning, kost og logi i en samlet pakke, og er du villigt til at sove på sovesal, kan du på nogle højskoler få en betydelig reduceret pris. Samtidig kan du udleje din lejlighed derhjemme, mens du er afsted. Her kan du hurtigt få tjent dine udgifter til højskoleopholdet ind igen. Ifølge Henrik Nøhr, boligadvokat København, skal du blot huske på, at når du lejer din bolig, skal du have clearet med udlejer, at du må udleje din bolig, da han/hun ellers har ret til at smide dig ud. Bor du i andel- eller ejerlejlighed, skal du som hovedregel tjekke andel- eller ejerforeningens vedtægter på området, før du lejer din lejlighed ud.

Vandreferier

Når det danske sommervejr viser sig fra sin bedste side, er Danmark jo perfekt at holde sommerferie i. Glem derfor alt om at tage hurtige lån online for at få råd til en dyr solferie sydpå, og prioritér i stedet for at komme rundt i det ganske danske land. En oplagt mulighed herfor er ved at cykle eller vandre i Danmark. På visit Danmark kan du finde kort over forskellige mærkede ruter, og de enkelte landsdele har desuden ofte specielle vandreruter, som tager dig forbi egnens seværdigheder. F.eks. kan du gå ’Camønoen på Møn – en reference til den berømte og populære ’Camino’ i Nordspanien. Camønoen er 175 km lang, men du kan sagtens vælge at gå en mindre del af ruten. Undervejs på ruten kan du overnatte på Bed &Breakfasts eller i nyere shelters, du kan booke på forhånd. En reservation i et shelter koster ca. 35 kr. Så skal du blot huske at medbringe sovepose og termotøj, fra f.eks. Termoland, til de kolde nætter. Hvis du ikke vil vandre med hele din oppakning, kan du booke transport af bagagen. Læs mere om ruter og overnatning på camoenoen.dk. (Indlægget er sponsoreret)