MUSIK INTERVIEW & TRENDS

tor, 04 sep 2014

Re-Food bekæmper madspild

Ny butik på Nørrebro skal bekæmpe madspild

ReFood er Folkekirkens Nødhjælp’s nyeste initiativ til at bekæmpe madspild i Danmark. I 2015 åbner landets første butik på Nørrebro.

Hvert smider vi i Danmark 303.000 tons mad ud, fordi varerne er tæt på udløbsdato, forkert mærkede eller har beskadiget emballage. ReFood kan ikke sælge det hele, men Folkekirkens Nødhjælp vil gøre, hvad de kan, for at mindske madspildet mest muligt.

Hvorfor vil Dansk Supermarked ikke selv sælge varerne?

Det vil Dansk Supermarked også helst, og butikkerne gør, hvad de kan, for at få solgt alle sine varer. Men ind i mellem bliver der disponeret forkert, så der er madvarer til overs. For at bekæmpe madspild vil Dansk Supermarked hellere donere overskudsvarerne til ReFood end sende dem til destruktion.

Er varerne af ringere kvalitet end i almindelige supermarkeder?

Varerne i Refood er grundlæggende af samme kvalitet, som man kan finde i et vanligt supermarked. Det er blot varer, som ikke kan sælges almindeligt pga. af fejl i etiketter, beskadiget pakning eller overskredet mindst-holdbar-til dato, men som altså ikke fejler noget.

Hvad bliver prisniveauet?

Overskudsmaden vil blive solgt ca. 50-70 % billigere end i almindelige supermarkeder

Hvem henvender overskuds-markedet sig til?

Det er henvendt til alle. Folkekirkens Nødhjælp forventer, at folk vil handle i supermarkedet både pga. de fordelagtige priser og fordi de er imod spild af mad.

Hvordan sikrer man, at fx kiosker ikke køber stort ind og sælger dyrt videre?

Ved – ligesom supermarkederne - at begrænse salget til ”Kun 5 stk. pr. kunde”.