MUSIK INTERVIEW & TRENDS

tor, 19 jun 2014

Roskilde Festival efterlader dig mæt på flere niveauer

  Roskilde Festival byder endnu engang på et madprogram spækket med anderledes og udfordrende madoplevelser. Det er et program, der byder på pop up-restauranter, overraskende samarbejder, urbane haver, insekter, smørrebrød, juice presset af overskudsvarer fra supermarkederne og sågar et socialt måltidsmøbel. Kort sagt: Et program der efterlader festivaldeltageren mæt på flere niveauer. Uden mad og drikke. Vi kender alle ordsproget. Og det gør sig især gældende på Roskilde Festival, som for de fleste deltageres vedkommende strækker sig over en hel uge. Her bliver det, vi vælger at spise og drikke, af større og større betydning. Roskilde Festival handler nemlig ikke kun om musikoplevelser og livet i lejren. Den handler også om at udfordre og afspejle den verden, der omgiver festivalen og give deltagerne kvalitetsoplevelser på mad- og drikkefronten.

Madevents udfordrer festivaldeltagerne

For fjerde år i træk ruller Roskilde Festival derfor et ambitiøst program med madevents ud. I år er der massevis af ungt talent på programmet, modsætninger mødes både i køkkenet og på tallerknen, spændende samarbejder præsenteres, og de spisende til årets events kan se frem til at opleve måltidsoplevelsen blive pillet fra hinanden og sat sammen igen på overraskende vis. Ofte vil festivaldeltagerne blive inddraget og i mange tilfælde også blive inviteret til at være medskabere af måltidet. ”Maden er en vigtig ingrediens i den samlede festivaloplevelse, og det er vores ambition med årets madeventprogram at udfordre og overraske festivaldeltagerne. Vi gør simpelthen en aktiv indsats for at efterlade dem mætte på flere niveauer”, fortæller Mikkel Sander, ansvarlig for Roskilde Festivals madstrategi.
None

None

Langborde, nyfortolkninger og økologi

Vanen tro inviterer Roskilde Festival ind under Staldbygningens halvtag i Gloria Zone til et hav af velsmagende og spændende madoplevelser. Ved langbordene kan man blandt andet nyde klassisk festivallejr-mad i nye fortolkninger, indtage en potent fire-retters menu, få sin grøntsags-groove på til en 100% vegansk madoplevelse eller komme på en anderledes picnic i det grønne. Sultne festivaldeltagere kan også fylde maverne med økologiske råvarer, når FoodJam igen åbner op for folkekøkkenet i City Centre East. Her giver en flad halvtredser adgang til den store råvarebuffet og fælleskøkkenet, hvor festivaldeltagerne selv kokkererer et lækkert økologisk måltid mad. Hos Økokalaset i Dream City er der også fokus på økologi og fællesspisning. Her kreerer festivaldeltagere i fællesskab en seksretters brunch eller middag, der efterfølgende indtages med de nyfundne køkkenfæller ved fællesbordet. Det er også i Dream City, at nyttehave-nørderne og andre haveglade sjæle kan få jord under neglene eller bare hænge ud i de midlertidige køkkenhaver. I Art Zone kan de eventyrlystne bestige ”Måltidsmøblet”, hvor mad møder performance, når møblets iboende værtinder serverer retter gennem møblets skuffer. Og sidst men ikke mindst kan festivaldeltagerne slå et smut forbi eventscenen ved Dommertårnet i Gloria Zone, hvor der blandt andet bliver afholdt smørrebrødsworkshop, er mulighed for at blive juicer, når der skal presses læskende drikke af overskudsvarer fra supermarkederne og uddeles myrekryb-garanti, når folkene bag insekt-workshoppen åbner op for en ny kulinarisk verden. Se hele programmet med madevents og madkunst her. Følg med i årets madoplevelser via #RFFood Billetsalg til madevents: Ons-tors kl. 14-17: I campingområdet ved Agora G Efterfølgende ved Dommertårnet i Gloria Zone: Torsdag 17-19 Fredag 14 - 17 Lørdag 14 -17 Søndag 14 -17 Vi tage forbehold for udsolgte billetter til madevents.