Igen er der Fredagsrock og og Lillefredag på Plænen i Tivoli

Sivas indtager Fredagsrock med nyt album

Det kører D.A.U.D.A med Tivolis Fredagsrockprogram. På fredag er det blevet tid til at se, hvad den danske hiphop-scene har at byde på, når succesrapperen Sivas og den lovende stjerne Node spiller på Plænen. Sivas udgiver sit nye album Ultra samme dag, så publikum kan blandt andet se frem til ny musik på livescenen. Torsdag er der musik i en helt anden genre, når klaverfænomenet August Rosenbaum spiller årets Lillefredag-program i gang på Orangeriet. Koncertstart torsdag kl. 19 og fredag kl. 22.

I sidste uge blev årets Fredagsrock for alvor skudt i gang med popstjernen Christopher og skrigende teenagepiger, men nu er det tid til at se, hvad den danske musikscene ellers har at byde på. Torsdag tages der hul på Lillefredag-koncerterne i Tivoli, hvor især den danske talentmasse pryder programmet, mens Plænen fredag indtages af to af de mest populære danske hiphop-stjerner lige nu. Begge med noget på hjerte og deres helt egen måde at formidle det på.

Sivas tivoli (640x360)

Den etablerede rapper deler scene med ny stjerne

Da Sivas i 2013 udgav debut ep’en D.A.U.D.A, måtte mange ty til en ordbog for at forstå, hvad den dansk-iranske rapper havde at sige. Med vendinger som ’para bobler’, ’chuba cabana’ og ’parrash obama’ rappede Sivas sig ind på hitlisterne og høstede stor opmærksomhed og anmelderros for at skabe musik med sit helt eget sproglige slang. Sivas har modtaget priser for både lyrik og musik, og det bliver spændende at se, hvad han disker op med på livescenen fra sit nye album Ultra, der udkommer samme dag, som den populære rapper spiller i Tivoli.

NODE 2018 (640x403)

Sivas deler Fredagsrock-scenen med sangeren og rapperen Node, som på kort tid har etableret sig med titler som Pakker Bar’, De Snakker og Indifférent feat. Sivas. Node synger og rapper om det hårde miljø, han er vokset op i, og om det frirum, musikken har givet ham til at være sig selv og både dyrke den bløde soul og hårdtslående rap. Node var sidste år en af de fem mest streamede danske kunstnere på Spotify, og han varmer op til sin optræden på Plænen i Tivoli med en stribe af udsolgte koncerter rundt omkring i landet.

Klaverfænomen tager hul på Lillefredag-program

Mens der gøres klar til de danske hiphop-stjerner på Plænen, byder Tivoli torsdag aften på musik i en noget anden genre på Lillefredag-scenen, Orangeriet. August Rosenbaum giver fra sit klaver publikum dragende og sjælfuld musik, der veksler mellem jazz, klassisk, pop og filmmusik.

AugustRosenbaum_by_EaVerdoner 2018 (640x640)

August Rosenbaum har turneret i hele verden med Quadron, skrevet strygerarrangementer for MØ og bl.a. arbejdet sammen med navne som Sonic Youth, Rhye og Nils Frahm. Der er lagt op til en aften i tangenternes tegn, når Rosenbaum udfolder sit fængende live setup af klaverer og synthesizere og spiller musikken fra VISTA, et album der toppede listerne over sidste års musikalske højdepunkter hos bl.a. Politiken, BBC 6 Music og KCRW Radio i Los Angeles.

Stor talentmasse sætter sit præg på Lillefredag

Størstedelen af årets Lillefredag-program er karakteriseret ved at præsentere den kæmpe talentmasse, som dansk musikliv lige nu byder på. Med tusindvis af afspilninger på Spotify kommer flere af de unge bands og artister med selvtilliden helt i top. Det gælder fx trioen Ude Af Kontrol og makkerparret Fool – sidstnævnte har også været Ugens Uundgåelige på P3. Anmeldere og musikskribenter har også fået øjnene op for flere af artisterne. Sangerinden Jada spottes fx som det helt store talent i 2018 af både Gaffa og Soundvenue. Der er Lillefredag hver torsdag aften på Orangeriet i Tivoli fra den 19. april og frem til årets sidste Lillefredag torsdag den 20. septemb

FREDAGSROCKPROGRAM 2018

13.april Christopher
14.april Sivas + Node
15.april Marvelous Mosell + MC Einar + Rockers by Choice
16.maj Carpark North
17.maj Gilli + Djämes Braun
18.maj Michael Falch og dét band + Hush
19.maj Peter Sommer + Gangway
20.juni Kesi + Hugo Helmig 21.juni The Hollywood Vampire 22.juni Marie Key 23.juni Stine Bramsen + Barbara Moleko
24.juni Magtens Korridorer
25.juli Citybois + Skinz + Faustix
26.juli Kim Larsen
27.juli L.O.C.
28.juli a-ha
29.august Burhan G
30.august Lis Sørensen + Karl William
31.august Alex Vargas
32.august Scarlet Pleasure
33.august Mew
34.september Offentliggøres senere
35.september Offentliggøres senere
13. september Søren Huss + Carl Emil Petersen

Program: Lillefredag 2018

April
19.april August Rosenbaum
20.april Ude Af Kontrol

Maj
3.maj Jada
4.maj Fool
5.maj Maximillian
6.maj Iris Gold
7.maj Nelson Can

Juni
7.juni First Hate
8.juni Liive
9.juni Goss
10.juni Jacob Bellens

Juli
5.juli Aura
6.juli M.I.L.K.
7.juli Kippenberger
8.juli Fraads

August
2.august Drew
3.august Masasolo
4.august True Nord
5.august Hjalmer
6.august Klumben & Raske Penge

September
6.september Fribytterdrømme
7.september Skinz
20.september Louis Samson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.