BYLIV

tor, 12 feb 2015

Smagstest: Fastelavnsboller med flødeskum

TJECK Magazines anmelder har valgt at sætte tænderne i fastelavnsboller med flødeskum – bagt af nogle af landets største udbydere

Smagstest af: Maj Laden Nørgaard

Det er snart til tid at gribe fat i fastelavnsris og udklædningstøj. Melodien med ordene ”Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have” vil atter lyde på dine læber, for fastelavn er lige om hjørnet. Og for at undgå ballade, som fastelavnssangen endvidere lyder, har TJECK Magazine været på gaden for at se nærmere på udvalget af fastelavnsboller. Der er foretaget en smagstest af tre boller fra samme antal udbydere. Bollen i smagstesten består af wienerbrød, som er flækket midt over. I mellem de to wienerbrødslag er der flødeskum og creme samt marmelade for nogle af bollerne. Ligeledes er fastelavnsbollerne toppet med glasur eller chokolade. Parametre for bedømmelsen er henholdsvis udseende, brød, fløde, creme, marmelade og glasur. Derudover vil der blive vurderet på prisen i forhold til, hvad man får for pengene. LÆS OGSÅ: ”Café for 300: Stemningen er i top i Løve’s hule”

Salling bager, Dansk Supermarked

None

None

Pris: 20 kroner

Det første man bemærker ved Sallings fastelavnsbolle er, at kagegaflen glider let igennem brødet. Wienerbrødet er hverken sprødt eller tørt, men det mangler smag og er temmelig intetsigende. Mængden af fløde er meget begrænset, og det er en stor mangel for en ”fastelavnsbolle med flødeskum”, som det jo hedder sig. Cremen er en jordbærcreme, hvilket giver friskhed til den samlede smagsoplevelse. Ligeledes er der en jordbærmarmelade, som understøtter friskheden. Udseendet på bollen er ikke umiddelbart noget at skrive hjem om og den lyserøde glasuren ligeså. Samlet set vurderes prisen på 20 kroner til at være lige i overkanten i forhold til, hvad man får.

Kvickly bager, Coop Danmark

None

None

 Pris: 17 kroner

Den første bid man tager er velsmagende, og brødet er sprødt. Mængden af fløde og creme er passende, og der er en jordbærmarmelade, som tilfører en frisk smag. Det gør bollen til en mere let flødekage, som man sagtens kan komme igennem. Balancen mellem brød, creme, fløde og marmelade er glimrende. Udseendemæssigt er bollen meget traditionel. Den er flækket, man kan se fløden titte frem og så er den toppet med en mørk chokoladeglasur. Smagen af glasuren er til gengæld ikke noget særligt. Den samlede smagsoplevelse er i top, og fastelavnsbollen overrasker i forhold til en pris på 17 kroner. Bollen besidder både sprødhed, friskhed og har en god balance af ingredienser. Udseendet og glasuren trækker bollen ned, og den kan derfor ikke få helt topkarakter. Men ellers er det et godt bud på en fastelavnsbolle med flødeskum.

Lagekagehuset

None

None

Pris: 27 kroner

Udseendet er det første, der får mundvandet til at løbe. Bollen ser indbydende ud og er niveauer over de øvrige fastelavnsboller i smagstesten – altså når det gælder parameteret udseendet. Den er toppet med mørk chokolade og hakkede nødder, hvilket giver bollen en udsøgt kvalitet. Men så stopper den positive snak også her for Lagekagehusets fastelavnsbolle med flødeskum. Brødet mangler smag, er meget fast og kunstigt i konsistensen. Der er kun en lille mængde af creme i bollen, men til gengæld er den overfyldt med flødeskum. Det gør bollen meget tung, og den er svær at komme igennem. Bollen indeholder ingen marmelade, hvilket fremtvinger en vammel fornemmelse. Den mangler friskhed for at opveje den store mængde af fløde, hvorfor marmelade ville klæde bollen godt. Denne variant af fastelavnsbolle fra Lagekagehuset er den dyreste af de tre varianter i smagstesten, men vurderes til at være den mest skuffende smagsoplevelse. Udseendet samt det ”ægte” chokolade på toppen er det eneste, der trækker bollen op, og hvor den skiller sig ud fra de andre.

Kvickly er testvinder

Alt i alt har TJECK Magazine valgt at kåre

Kvicklys fastelavnsbolle

med flødeskum som testvinder af de tre udvalgte fastelavnsboller. Den får fem ud af seks T’er i bedømmelsen og er derfor en soleklar vinder. Skal du også ud og prøvesmage fastelavnsboller, inden festen går løs?