Din limoncello bliver blødere og sødere, jo længere den står.

Sommerfrisk hjemmelavet Limoncello

Limoncello er en dejlig italiensk citronlikør, som kan drikkes i små glas direkte fra fryseren. Den gør sig også godt som opstrammer under en gåtur i det danske forår eller som ingrediens i cocktails.

Arbejdstid: 20 minutter

Trækketid: 14 dage       

Det skal du bruge:

Skallen fra 10-15 usprøjtede citroner

1 flaske vodka

1 l. vand

1 kg. sukker

Sådan laver du din limoncello:

Skyl citronerne, og riv eller skær den gule skal af – undgå at få den hvide, bitre hinde med. Læg citronskallen ned i et stort syltetøjs- eller patentglas, og hæld vodkaen over. Lad det trække i mindst en uge og helst to. Hæld derefter blandingen gennem et kaffefilter. Gentag processen op til fire gange, indtil væsken er klar.Kog vand og sukker sammen i en gryde, til sukkeret er opløst. Lad blandingen køle af.

Bland cirka 0,5 liter sirup i den filtrerede vodkablanding – smag til undervejs. Likøren skal være sød, men ikke kvalm. Lad herefter limoncelloen trække i endnu syv dage. Din limoncello bliver blødere og sødere, jo længere den står, og den kan holde sig i op til to år.

Læg den i fryseren et par timer inden, du vil drikke den, og nyd den iskold. Du kan med fordel også bruge den i en lækker forårsdrink med mynte, gin og danskvand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.