Din limoncello bliver blødere og sødere, jo længere den står.
Din limoncello bliver blødere og sødere, jo længere den står.

Sommerfrisk hjemmelavet Limoncello

Limoncello er en dejlig italiensk citronlikør, som kan drikkes i små glas direkte fra fryseren. Den gør sig også godt som opstrammer under en gåtur i det danske forår eller som ingrediens i cocktails.

Arbejdstid: 20 minutter

Trækketid: 14 dage       

Det skal du bruge:

Skallen fra 10-15 usprøjtede citroner

1 flaske vodka

1 l. vand

1 kg. sukker

Sådan laver du din limoncello:

Skyl citronerne, og riv eller skær den gule skal af – undgå at få den hvide, bitre hinde med. Læg citronskallen ned i et stort syltetøjs- eller patentglas, og hæld vodkaen over. Lad det trække i mindst en uge og helst to. Hæld derefter blandingen gennem et kaffefilter. Gentag processen op til fire gange, indtil væsken er klar.Kog vand og sukker sammen i en gryde, til sukkeret er opløst. Lad blandingen køle af.

Bland cirka 0,5 liter sirup i den filtrerede vodkablanding – smag til undervejs. Likøren skal være sød, men ikke kvalm. Lad herefter limoncelloen trække i endnu syv dage. Din limoncello bliver blødere og sødere, jo længere den står, og den kan holde sig i op til to år.

Læg den i fryseren et par timer inden, du vil drikke den, og nyd den iskold. Du kan med fordel også bruge den i en lækker forårsdrink med mynte, gin og danskvand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*