Foo Fighters_PR

Verdens største Rock’n’Roll band fyrede op under Orange

Foo Fighters

30. juni 2017

Orange Scene, Roskilde Festival

 

Det er ikke så ofte, at den flinkeste mand i Rock’n’Roll besøger Danmark. Sidst han var her med Foo Fighters var i 2012 på Refshaleøen og i 2010 besøgte han Orange Scene med Them Crooked Vultures. I år havde han 25 års jubilæum på Orange, eftersom han besøgte den legendariske scene med Nirvana tilbage i 1992, hvor Danmark vandt EM. Faktisk blev den koncert udskudt på grund af Danmarks sejr, hvilket skabte stor utilfredshed hos Kurt Cobain.

Foo Fighters lagde hårdt ud med All My Life, hvilket satte gang i publikum lige fra det første akkord strøg. Herefter gik de direkte over i Times Like These, der gav anledning til fællessang. Deet stoppede dog ikke her, for bandet spillede den ene klassiker efter den anden, her i form af Learn to Fly og The Pretender. I led af sidstnævnte nummer gik Grohl i gang med at fyre rock’n’roll soloer af til stor tilfredshed for publikum.

Inden koncerten forsatte blev resten af bandet præsenteret, og fik her hver i sær chancen til at shine med soloer. Dette blev gjort i form af allerede kendte ikke-Foo Fighters sange, heriblandt Schools Out, af Alice Cooper. Da Taylor Hawkings blev præsenteret fik han folk til at lave call and respond i bedste Freddie Murcury stil, hvilket også blev pointeret af Dave.

Foo Fighters var dog først begyndt, og det er mærkeligt, at de har skudt så mange af deres største hits af i starten af showet, men vi havde meget at vente endnu. Vi fik Cold Day In The Sun, sunget af trommeslager Taylor Hawkings, som han dedikerede til hans bedste ven Dave Grohl og Father John Misty.

Dave var i den grad til stede på Orange. Han snakkede og jokede med folk. Bl.a. fortalte han om, at han havde 25 års jubilæum på festivalen, og at Roskilde er en af hans ynglings steder at spille, da man altid har noget stort i vente. Han kommenterede dog også på, at 85.000 mennesker ikke gjorde ham nervøs, men de gjorde de 50 personer der stod ude i siden inde på Orange Scene.

Herefter gik vi over i My Hero, hvor der var dømt fællessang. Publikum sang så højt, at det overdøvede Daves vokal. Vi fik dog muligheden for at synge selv, mens bandet spillede stille for. Det var en kæmpe oplevelse at høre hele Roskilde skråle så højt.

Under Monkey Wrench bad Grohl, om at alt lys blev slukket, og Orange var herefter helt mørklagt indtil Dave bad publikum om at lyse ham op med mobiler og lightere. Det var syret at se, at publikum kunne lyse Orange op som var det dag. Vi fik også et lidt mere sjældent nummer i form af Wheels, hvor folk lavede bølge. Det fik Grohl til at kalde Roskilde Festival den mest fucked up festival, alt imens han stor smillede over hele krydderen.

Aftenen afsluttede med Best Of You og Everlong, hvilket satte prikken over i’et. Bandet der havde været på hele aftenen, og som så ud virkelig til at nyde deres tid på Orange sluttede af i go stil og takkede pænt publikum for at dukke op for at se dem. Grohl afsluttede med at takke verdens bedste festival for 25 dejlige år.

 

5-T-anmeldelse red

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*