I en scenografi, der er indrettet som en manege bliver vi dansende taget i mod af stykkets roller.

Von Baden sejrer igen på Teatret Svalegangen

Med vanlig præcision i manuskript, instruktion og skuespil forvandlede Von Baden Teatret Svalegangens store scene til en operationsstue pakket ind i bandager af sort humor.

Tekst: Jesper Møl Trads

Foto: Teatret Svalegangen

 

Teatertruppen Von Baden, der tidligere har gæstet Teatret Svalegangen med succeserne ”Manden Der Ville Huske” og ”Transit”, spillede op til deres bedste og inddrog publikum fra starten i komedien UNDER GUD, OVER LOVEN. Et stykke, der omhandler de sager med fusk af forskningsmidler, der blev opdaget i 2013 af Jyllands Postens Morten Pihl.

I en scenografi, der er indrettet som en manege med publikum på tre af siderne, bliver vi dansende taget i mod af stykkets roller. Forbrugsfesten er allerede startet her. Iført kitler finder vi vores pladser og vi får fra stykkets begyndelse rollerne som sygeplejersker. En gennemført åbning.

Som sædvanlig formår Von Baden at diskutere forestillings hovedtema blandet sammen med en humor, som ikke ses mange andre steder på den danske teaterscene. Med denne forestilling rammes helt plet med blandingen af læger, der bevidst snød, læger der ikke bevidst snød og de læger, der nok inderst inde godt vidste, at de fuskede med midlerne, men ikke gjorde noget ved det. Igennem hele stykket gør rollerne alt for, at vaske deres hænder rene i dobbelt forstand, og gemme sig bag ved det faktum, at de jo redder liv hver dag. Derfor betyder små tusinde kroner ikke noget i et regnskab på op til fem millioner kr. til forskning. Er der en gråzone, eller skal alle bilag scannes minutiøst for at forhindre snyd? Dette er et blandt mange relevante og samfundsmæssige problemstillinger, der tages op i denne forestilling.

I geniale scener, der byder på alt fra underholdningsdebatshows til hashrygning stråler alle fire skuespillere på scenen. For Søren, hvor er de gode, altså! Dette sammensat med instruktørens og manuskriptets sikre hånd gør, at man er underholdt fra start til slut i denne komedie på 85 min., der føles som en halv time, da man griner, overvejer og filosofere over emnet hele vejen. Tak, Von Baden, for endnu en gang at rive tæppet væk under mine ben.

 

5-T-anmeldelse red

 

Medvirkende: Charlotte Trier, Henrik Vestergaard, Frederik Meldal Nørgaard og Anders Brink Madsen

Manuskript: Lars Husum

Instruktion: Morten Lundgaard

Scenografi: Laura Rasmussen

Hvornår: 1.-15. September på Store scene hos Teatret Svalegangen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.