Der hersker fortsat stor uenighed om gymnasiereformen, og derfor kan et karakterkrav fortsat have lange udsigter

2000 vil blive afvist fra gymnasiet med karakterkrav på 4

Et karakterkrav på 4 for at komme i gymnasiet vil tynde gevaldigt ud i klasseværelserne.

Omkring 2.000 folkeskoleelever må opgive håbet om at følge kammeraterne til gymnasiet, hvis regeringen finder politisk opbakning til forslaget om at indføre et nyt adgangskrav på karakteren 4 til gymnasiet, skriver netavisen Altinget.dk

Tallet er fremkommet i et svar fra undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) til SF’s undervisningsordfører, Jacob Mark, der har spurgt ministeren om, hvordan partiernes forskellige forslag til adgangskrav på karaktererne 2, 4, 6 og 7 vil påvirke antallet af nyoptagne elever på gymnasierne.

LÆS OGSÅ: LA-Ungdom er imod karakterkrav – og går dermed imod LA på Christiansborg

Et adgangskrav på 4 i afgangsprøverne fra folkeskolen ville således medføre, at seks procent af de elever, der blev optaget i gymnasiet sidste år, ville blive afvist. Det svarer i runde tal til, at knap 2.000 elever ville blive afvist. I alt 32.459 elever søgte sidste år om at komme i gymnasiet, og i år stiger tallet til cirka 33.000.

Bag argumenterne om et karakterkrav ligger et ønske om at hæve fagligheden i gymnasiet. Men politisk er der også et ønske om at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse, hvor karakterkravet i dansk og matematik kun er 2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.