MUSIK INTERVIEW & TRENDS

ons, 13 jan 2016

Parforhold uden kærlighed - kæmp eller gå

Er kærligheden afgørende for at kunne definere noget som et parforhold, eller er det muligt at være i et forhold uden at elske hinanden? Ifølge PARTNERMEDNIVEAUs nye undersøgelse, er svaret ja. Vi har spurgt over 700 singler fra Danmark, Norge og Sverige om deres oplevelser og meninger om parforhold uden
None

None

Det viste sig, at 56% af de adspurgte har oplevet at være i et forhold uden at være forelsket. Heraf sagde 43% at forholdet varede i mere end fem år. Det hænger måske sammen med at 35% tror, at et kærlighedsforhold kan fungere, selvom man ikke er forelsket.

Motiverne for at blive i et forhold uden kærlighed

De fleste mandlige deltagere (39%) sagde at fælles børn var den største grund til at blive sammen. De fleste kvinder, der har deltaget (46%) svarede dog, at det ofte er frygten for at være alene, der gjorde at mange par holdt sammen, selvom de ikke var forelskede. LÆS OGSÅ: "Sådan får du mere gnist i dit parforhold"

Tidligere partnere fremstår stadig vigtige

Vi overvejede om parforhold uden kærlighed kunne forklares ved, at man ikke giver slip på fortiden. Næsten halvdelen af de adspurgte (41%) indrømmede, at deres tidligere partnere var deres livs store kærlighed! Samtidig så næsten alle (90%) af singlerne, lyst på fremtiden og har stadig troen på, at de nok skal finde den eneste ene.

Sådan får du kærligheden tilbage

Over halvdelen (64%) af de skandinaver vi spurgte, er overbevist om, at kærlighed kan komme tilbage i et kærlighedsløst forhold. 63% af kvinderne mener, at professionel hjælp er den mest effektive løsning, hvorimod kun 40% af mændene mente dette. De var dog begge enige om at det var den mest effektive løsning for at få kærligheden tilbage. PARTNERMEDNIVEAUs psykolog giver tips til at finde ud af, om det er værd at kæmpe for dit forhold eller ej - klik her. Du kan også søge råd hos en psykoterapeut, der arbejder med parterapi.