Foto: shutterstock.com

Sponsoreret indhold

Kvalitet frem for kvantitet: en miljørigtig trend der er kommet for at blive

Nok er det blevet trendy at være miljøvenlig. Men denne tendens er, modsat mange andre trends, kommet for at blive. For der er kun én vej frem for kloden og os der beboer den, og det er at sænke vores CO2 forbrug. Det er der heldigvis mange der er blevet bevidste om, og i et kapitalistisk samfund som det, de fleste forbrugere lever i, har mange indset at magten ligger hos dem.

Eftersøges flere miljøvenlige valg, vil markedet tilpasse sig, og med tiden tilbyde flere af disse. Og det er det vi skal kigge på i denne artikel, hvor vi går tættere på konceptet om at omdanne to specifikke forbrugsvaner til at købe kvalitet i stedet for kvantitet.

Tøj

Et af de vigtigste valg du kan tage med hensyn til dit forbrug, er i din garderobe. Det kan være fristende at handle i tøjbutikker, der sælger billigt tøj produceret i tredjeverdenslande, men prisen afspejler oftest kvaliteten. Hvis du gerne vil tage det miljøvenlige valg, skal du hellere gå en prisklasse eller to op, og så droppe hver anden eller tredje shopping-tur med vennerne eller veninderne.

Det skyldes at tøj er en af de industrier der lukker mest CO2 ud i atmosfæren. Særligt farvningen af tekstil kræver et ekstremt højt forbrug af vand, som er en CO2-tung ressource. Dette kender du måske fra madindustrien, hvor særligt kød er dårligt for miljøet, netop fordi det kræver meget vand at fremstille.

Møbler, inventar og nips

Også på møbler kan du reducere dit CO2 aftryk markant. Du må selvfølgelig gerne handle billige møbler, men chancen for, at billige møbler holder resten af dit liv, er lav. Du skal selvfølgelig ikke have planlagt dit forbrug fra nu af og indtil du stiller træskoene, men hvis man har en idé om hvornår man skal flytte, og hvad man skal bruge på sin nye adresse, kan man langt nemmere forstå og planlægge sit forbrug.

Der er ingen der forventer at du går ud og køber de samme flotte Y stole som dine forældre har derhjemme, men et køb af møbler i god kvalitet er et godt valg som du kan have med dig i lang tid, og derfor sænker det dit CO2 forbrug.

Det samme gælder med nips og andet boliginventar. De hyggelige danske stuer bliver ikke hyggelige af sig selv, men også her kan der investeres i langvarige løsninger, eller alternativt, loppe- eller genbrugsfund der kan pynte på sin egen unikke måde i dit hjem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.