Ane Brun fusionerede det bedste af to universer

Ane Brun

1. februar 2018

Konservatoriets Koncertsal, Frederiksberg

Anmeldt af: Amir Amirian

 

Jeg har til dato ikke været inde i Konservatoriets Koncertsal på Frederiksberg, men jeg kan allerede afsløre det ikke bliver sidste gang. Det var en fornøjelse at sidde i den smukke sal, hvor akustikken var sublim og bragte det bedste fra symfoniorkesteret Copenhagen Phil, der sad på scenen. Denne aften var symfoniorkesteret ikke helt alene. De havde fået helt særlig besøg af den norske sangerinde Ane Brun, der har skabt sig selv en fantastisk karriere med både hendes egen musik, men også unikke arrangementer af andre tidløse klassikere, såsom f.eks. Big In Japan, som vi desværre ikke hørte til aften.

Meget passende startede aftenen med The Opening, som satte niveauet for aftenen. Hendes smukke stemme komplimenterer det sublime symfoniorkester og deres univers. Resultatet er en voluminøs, sofistikeret, kompleks, storladen og intens musik, der har masser af nerve og finesse. Det her er musik, og når du oplever en sådan aften, så kan proletariatets Billboard top 100 pakke sammen.

På mange måder synes jeg Ane Brun var bedre denne torsdag aften på Frederiksberg end hun er på pladen. Hun formåede at få en helt opslugt i hendes stemme, musik og det univers hun havde fusioneret af pop og klassisk. Aftenen bød både på en række af hendes egne numre, såsom Shape of a a Heart, der har en orientalsk vibe og kæmpe internationale hits såsom Hero af Mariah Carey, Halo af Beyonce og Unchained Melody af Righteous Brothers, men alle arrangeret på unik vis.

Aftenen havde dog nogle lidt for stille perioder, hvor musikken blev bragt for langt ned og alt blev stilstående. Det var en skam, men heldigvis varede disse kun øjeblikke. Generelt synes jeg Ane Brun havde forberedt en god sætliste, hvor energien kom i bølger. Copenhagen Phil spillede helt fænomenalt og sammen med Ane Brun og hendes band kælede de alle for detaljerne i musikken og skabte en hel unik aften. Koncertens overskrift hed 60 minutes of Ane Brun – heldigvi’s varede koncerten ca. 2 timer.

 

 

5-T-anmeldelse red

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.