man, 13 mar 2017

3 måder hvorpå du kan bruge sabbatåret til din fordel

Backpacking er en oplagt mulighed for at prøve noget helt andet.

Efter mange års uddannelse kan det være på tide med et sabbatår. Året, som mange også kalder fjumreåret. Navnet er dog misvisende – for ens sabbatår kan være meget mere gavnligt, end de fleste lige går og tror. Men hvad er det helt præcist, du kan få ud af dit sabbatår, og hvordan kan du herved stå med betydelige fordele, når året er endt?

Rejs verden rundt som backpacker

Noget, de fleste unge drømmer om efter mange års skole, er, at rejse til udlandet. Opleve nye ting under varmere himmelstrøg er rigtig fristende, og sabbatåret er det perfekte tidspunkt at gøre det i. Her har du nemlig tiden til at spare op og rejse væk i længere perioder. Mange vælger backpacking – det er en oplagt mulighed for at prøve noget helt andet, end hvad du er vant til herhjemme. Det giver samtidigt friheden til at rejse rundt, hvor end du lyster, og hvornår du lyster. De fleste planlægger ikke hele turen, men tager det derimod som det kommer. På denne måde kan man løbende få anbefalinger fra andre backpackere på sit hostel, som man hurtigt bliver venner med over et spil kort og en øl. At leve i en rygsæk i længere tid kan for nogle være en svær tanke. I stedet burde du tænke det som en befrielse – du behøver kun at pakke det mest nødvendige som sko, bh, penge og pas, og så kan du tage af sted på dit livs tur. Ingen regner alligevel med, du ligner en supermodel, når du vandrer rundt i eksempelvis Asien. På din backpackertur lærer du at komme væk fra de trygge rammer og stå på egen fod – mange oplever samtidigt at blive ekstremt sociale og udadvendte, fordi man er tvunget til at snakke med folk omkring sig.

Arbejd dig til en bedre kvote 2 ansøgning

Nogle unge ved allerede ved sabbatårets start, hvad deres drømmeuddannelse er. Men snittende stiger år for år, og det bliver hele tiden sværere at komme ind på studier, specielt i de populære studiebyer som København og Århus. Derfor kan det være, at en kvote 2 ansøgning er nødvendig for dig. En af de ting, der tæller, når din ansøgning bliver læst igennem, er, hvad du har brugt din fritid og dit sabbatår på. Har du gjort noget for at blive klogere og for at få mere indsigt inden for det givne felt? Vil du eksempelvis gerne ind på jurastudiet, kan et job på et advokatkontor betyde meget i din ansøgning, da det tydeligt viser, hvor dine interesser ligger. Så er det på med det pæne outfit og oplev en helt andet arbejdsverden, end hvad du er vant til. Du kan eksempelvis finde inspiration ved at klikke her. På denne måde kan du tydeligt udvikle dine kompetencer indenfor en specifik branche. Både når det kommer til det arbejdsmæssige, men også når det drejer sig om at få et større indblik. Det skal samtidigt ikke undervurderes at arbejde i sabbatåret - det er godt på CV’et, især når man er i en alder, hvor størstedelen af unge ikke har så meget at skrive om på grund af manglende erfaring.

Optjen penge til en opsparing

En tredje ting, hvor du kan bruge sabbatåret til din egen fordel, er, når det kommer til opsparing. Det er bestemt ikke alle unge, der har sådan en, men det kan virkelig gavne dig og være et skønt sikkerhedsnet at have. Hvem kender nemlig ikke lige pludselig at stå og mangle penge? Det kan være pengene skal bruges som indskud til en studielejlighed, eller hvis du kommer igennem nogle stramme tider i løbet af dit studie. Måske kommer der i stedet nogle uventede udgifter op, eller du har lyst til at bestille nogle billige flybilletter og tage på en spontan rejse med dine nye studiekammerater? En opsparing kan bruges i mange forskellige situationer, om det så er, når du er i nød eller har lyst til lidt selvforkælelse. Der er altså flere måder, du kan bruge sabbatåret til din egen fordel – oplev verden og lær at stå på egen fod, stå bedre i din kvote to ansøgning eller optjen til en opsparing. Lige meget hvad du vælger, er der ingen tvivl om, at du vil nyde dette år og vil tænke tilbage på denne tid i lang tid. (Indlægget er sponsoreret)