man, 12 mar 2018

Anbefalingsværdige over-ear hovedtelefoner fra Norsk DJ

Den norske DJ Kygo har valgt at skabe set helt eget brand.

De fleste kender den norske DJ Kygo, men det er nok ikke alle som ved, at han har sin egen tøj- og høretelefonserie. Kygo er bestemt ikke den første, som udgivet tøj eller høretelefoner i eget navn, men modsat mange andre, så har Kygo valgt at skabe sit helt eget brand, og ikke blot lægge navn til en serie hos et allerede kendt mærke. Jeg har fået et deres flagskibs model hjem, der hedder A9/600 BT, som er et par over-ear headphones.

None

None

Kygo A9/600 BT. Pris: 1.749 kr. (fundet til 1639 kr. på pricerunner)

Lyd

Jeg er ret imponeret over lyden på hovedtelefonerne, og jeg kan allerede afsløre, at man får meget for pengene. Kygo har valgt at team up med den danske stjerne, Peter Larsen, som har været chefingeniør for mange store brands, såsom Vifa, Dynadio, JBL m.v. Endvidere er det min opfattelse, at man har valgt at fokusere på lyden fremfor materialer til designet.
None

None

Hovedtelefonerne har en virkelig god bund og bas, men ind imellem kan den godt tage en smule overhånd. Dette er dog i petitesseafdelingen. Endvidere har den et bredt og klart lydbillede. Lyden er endvidere varm og føles ikke indelukket. Overtonerne kunne godt være lidt klarere, og ind imellem kan jeg mærke jeg mister en smule af lyden, f.eks. når jeg lytter til Hotel California. Dette er dog igen i petitesseafdelingen, og det er måske også for meget at forvente i dens prisklasse. Til hovedtelefonerne medfølger der en app, hvor du kan opdatere dem, men også vælge forskellige EQ-muligheder. Disse valgmuligheder er opkaldt efter byerne Los Angeles, Bergen, New York og Ibiza. Jeg foretrækker helt klart lydbilledet på tættest på Bergen, hvor den hælder lidt mod New York, men meget lidt. Jeg bryder mig faktisk ikke om lydbilledet ved Los Angeles eller Ibiza, og vi skal heller ikke for meget mod NY.

Design

Kygos design har vokset på mig den tid jeg har haft dem. Jeg fik udleveret et par i bordeaux rød, som jeg til at starte med ikke brød mig om, da det var for voldsomt. Nu kan jeg faktisk godt lide dem, men ville nok nærme vælge sort eller grøn. Hovedtelefonerne er hovedsageligt lavet af plastik, og har også en plastik følelse. Det er det jeg mener med, at man har brugt pengene på lyden. Jeg kan dog godt lide, at de er lidt diskrete af over-ear at være, og særligt at KYGO logoet, er diskret.

Funktioner

Hovedtelefonerne har alle de funktioner, som man forventer af dem i dag. Den har en fjernbetjening til at navigere rundt i ens musik og skrue op og ned for musikken. Bemærk dog, at denne touchplade, som udgør fjernbetjeningen, kan være svær at anvende med handsker på, og når vejret er rigtig koldt, så har den sværere ved, at reagere. De er rigtige behagelige at have på, og jeg kan have dem på i rigtig mange timer uden gener. Endvidere har den en rigtig batterilevetid, som udgør 23 timer. Til hovedtelefonerne medfølger der en opbevaringstaske.

Konklusion

Disse hovedtelefoner er en af de bedste over-ear i dens prisklasse, og mange får rigtig meget for pengene. Dens nærmeste konkurrent er Sennheiser HD 4.40 BT, som jeg ligeledes er absolut vild med. Kygo har en smule bedre lyd særligt dens diskant og top, end Sennheiser har, men sidstnævnte er også en del billigere, da den koster ca. 800 kr. Kygo er bestemt anbefales værdig.
None

None