tor, 13 nov 2014

Bad-ass-lejemordere og Politiinspektør på Sorte Hest

Føler en lejemorder skyld? Hvordan er det at slå ihjel? Er en morder også et menneske? I Teatret ved Sorte Hests ”Køkkenelevatoren” står to unge og fremadstormende talenter Morten Holst og Morten Brovn på scenen, som de to bad-ass-lejemordere Ben og Gus. Til et særarrangement d. 19. nov. Kommer Politiinspektør Bent Isager-Nielsen og fortæller om sit mangeårige arbejde i drabsafdelingen på Rejseholdet.

Tekst: Marlene Kejser

Foto: Robin Skjoldborg

I fredags havde Harold Pinters komiske og absurde gyser ”Køkkenelevatoren” premiere på Teatret ved Sorte Hest. Anmelderstjernerne tæller 4 og 5, og hver aften på teatret indtil 6. december er publikum i selskab med de to komiske og voldelige lejemordere Ben og Gus, som spilles af de to unge talenter Morten Holst og Morten Brovn. Forestillingen stiller skarpt på mordere, skyld, meningsløshed samt vores forhold til autoriteter. Til et særarrangement d. 19. november får teatret besøg af Politiinspektør ved Vestegnens politi Bent Isager-Nielsen, som har været efterforskningsleder i en lang række spektakulære mordgåder for drabsafdelingen ved Rejseholdet. Han har skrevet bogen ”Man jager et bæst og fanger et menneske”, hvilket danner grundlag for hans oplæg. ”Mange tror, at drabsmænd er sindssyge, hvilket kun yderst sjældent er tilfældet. Så hvorfor begår ”raske” og ”normale” mennesker så denne ultimative forbrydelse?”, spørger Bent Isager-Nielsen, som i sit oplæg vil tale om den enorme fascinationskraft i at slå et andet menneske ihjel. De to lejemordere i ”Køkkenelevatoren” er kontrasterende karakterer, da Ben er autoritetstro helt ind til benet, mens Gus er angerfuld og stiller spørgsmålstegn ved det hele. Forestillingen er en nervesitrende klassiker, som er fysisk og voldelig og samtidig humoristisk og rørende.

★★★★★ "Spændende, rå og morsom oplevelse" - Lovecopenhagen

★★★★ ”Pokkers velspillet” - Jyllands-Posten

★★★★ "Elegant og veludført" - Berlingske Tidende

★★★★ "Tæt og godt samspil" - Frederiksborg Amts Avis

★★★★ "Ligger godt i munden" - CPH Culture

"Format og talent" - Out & About

 

Konkurrence

Tjeck udlodder 4x2 billetter til Køkkenelevatoren som kan bruges under hele spilleperioden fra 7. November til 6. December, deltag i konkurrencen om 2 fribilletter

her