man, 19 feb 2018

Banebrydende YouTube-festival i Thy søger frivillige

Infomøde den 22. februar. Sted: Plantagehuset, Plantagevej 18, 7700 Thisted

KulturRummet er ved at skabe en YouTube-festival i samarbejde med områdets unge. Den 22. februar er der åbent og uforpligtende informationsmøde i Plantagehuset i Thisted, hvor alle interesserede unge er inviteret til at høre om mulighederne for at blive frivillig. Til samme møde vil festivalens navn blive besluttet.

Den første weekend af september kan KulturRummet i Thisted byde på Danmarks første YouTube-festival med fokus på online-fællesskaber. Festivalens to dage vil byde på workshops, scenearrangementer, talks og filmvisninger om YouTubes fascinerende, men ofte misforståede univers, og hele projektet sker i samarbejde med både KulturRummets ungdomsmiljø, URT, samt det unge demokratiprojekt fra Thy, DemokraTour. https://youtu.be/vBeHrjgX6rk God YouTube-karma. Projektleder Emilie Giese er sammen med Søren og Martin Arthur fra KulturRummet klar til at kickstarte festivalarbejdet på torsdag. Lige nu er alle detaljer stadig oppe i luften, da det er festivalens fremtidige frivillige, som kommer til at bestemme de endelige aktiviteter. I første omgang skal de festivalfrivillige findes.

Festival døbes af deltagerne

Første møde om festivalen bliver torsdag den 22. februar, hvor alle fremmødte både kan høre om projektet - og være med til at beslutte selve navnet på festivalen. Mødet er åbent og uforpligtende. Man dukker bare op. "Du behøver ikke at have prøvet noget lignende før for at være med. Bare kom til infomødet, få et stykke kage og hør lidt om projektet. Vi bestemmer selv, hvordan vi gør det her," siger projektleder Emilie Giese, der er selverklæret YouTube-nørd trods sin (i YouTube-sammenhænge) modne alder på 26 år.

Det skal altid være sjovt at være frivillig

Med festivalen ønsker KulturRummet at give de unge nogle anderledes rammer, hvor de kan skabe noget, som de selv synes er fedt. Som tak for indsatsen får alle frivillige desuden en skriftlig udtalelse fra KulturRummet. Projektet giver altså både de unge nogle gode oplevelser med frivilligt engagement samt brugbar erfaring - og et stykke papir på det. "På længere sigt håber vi, at projektet vil give de unge blod på tanden til at skabe endnu flere spændende ungdomsaktiviteter på tværs af Thy. Derfor skal det frem for alt være sjovt at være med. For hvis man først én gang har haft en fed oplevelse med at engagere sig, er man langt mere tilbøjelig til at gøre det igen," lyder det fra Emilie Giese, der allerede har lagt den første lille teaser ind på netop YouTube. Sted: Plantagehuset, Plantagevej 18, 7700 Thisted