fre, 04 sep 2015

Café for 300: Varm velkomst på Vesterlauget

Vesterlauget, Vestergade 50, 8000 Aarhus C

Anmeldt af: Jesper Trads

None

None

Value for money: God. Store portioner til små priser.

Kvalitet: God, men ikke prangende.

Betjening: Sød og imødekommende.

Indretning: Hipster på den hippe måde.

Da vi besøger Vesterlauget, er dagens ret flæske-spoleben med linsesalat og sauce. Vesterlauget har én ny ret på menuen hver aften, og det er typisk den, som folk styrer imod. Det er onsdag, og stedet er fyldt - som det er de fleste af ugens dage. Stedet er ikke stort, men intimt og hyggeligt. Her er sofaer, forskellige borde, en stor bar og sødt personale.

Min kammerat og jeg har lyst til øl og får servitricen til at spørge baren til råds. Hun kommer tilbage med to Ale nr. 16. En hipster-øl, der tilsyneladende er en yndling blandt gæsterne. Vi hopper med på vognen og glæder os til at smage dagens ret, der som sagt består af gris. Vi skal ikke vente længe, for maden kommer efter kun fem minutter.

Saftig gris på gaflen

De serverede spoleben er dejligt saftige, helt utroligt møre og fulde af smag. Saucen mangler dog mere kraft og er en smule for tynd. Tilbehøret, som består af rodfrugter og linsesalaten, er ret tungt, men passer godt til de første dage af efteråret. Tallerkenen er dog en rodet forestilling med et alt for rustikt udtryk til min smag. Samtidig mangler de tre-fire grønne krydderurter på toppen nogle andre farver at spille sammen med.

Men med den saftige smag og en samlet pris på 290 kroner for både to store portioner god mad, fire specialøl og en god betjening, er Vesterlauget virkelig et besøg værd.

På en grå efterårsaften skal du unde dig selv at tage mod ”Laugets” varme velkomst.