tir, 28 apr 2015

Café for 300: Hvem ka’ – Mikuna?

Vegansk burger fra spisestedet Mikuna, som blandt andet indeholder ko-FRI-kød

Spisestedet Mikuna serverer vegansk mad, som markerer det gode budskab om at støtte dyrerettigheder, økologi og bæredygtighed. Maden er for alle og lægger sig op af traditionelle caféretter

Anmeldt af: Maj Laden Nørgaard

None

None

Mikuna, Frederiks Allé 96, 8000 Aarhus C

Value for money:

Kvalitet og pris stemmer godt overens

Kvalitet på mad og drikke:

Over middel

Betjening: 

Smilende og hjælpsom personale

Indretning:

Personlig, retro og moderne på samme tid

Hvis du er nysgerrig på at prøve en ny madtrend, der ligner traditionelle caféretter, og som du kan spise med god samvittighed, så er Mikuna et godt valg. I 2014 blev caféen kåret til byens bedste spisested af online-guiden AOA. Men lever den op til det?

Menukortet ligner et traditionelt, dog er det domineret af kød-FRI-retter. Veganere spiser nemlig ingen animalske produkter, det vil sige hverken kød, mælk og æg.

Det er lørdag eftermiddag i Aarhus, og de små forskellig-farvede taburetter er fuldt optaget på Mikuna. Vi fik anbefalet ”Burger’n”, som er med ko-FRI-bøf, panerede løgringe, chilimarmelade, pickles og mayo. Dertil delte vi en portion rodfrugtchips med aioli. Udbuddet af drikkevarer var forskellige safte, Fritz cola og danskvand. Vi fik danskvand og saft.

None

None

Burgerbollen er velsmagende og sprød. Kødet er fremstillet af soyaprotein og minder usandsynligt meget om en almindelig hakkebøf. Den har dog ikke så meget smag, men konsistensen er som kød. Osten er lavet af kokos, hvilket er ret overraskende. Der eksisterer ingen smag af kokos men mere en smag af mild ost. Løgringene er vildt gode og nærmest knasende. Det som taler denne burger betydeligt ned er den store mængde af chilimarmelade. Den er lidt spicy, men ekstrem sød. Det bliver lige i overkanten efter vores smag.

Rodfrugtchipsene med den lækre aioli var udsøgte. Alt i alt et godt bud på en burger, som minder om en traditionel kødburger. Men chilimarmeladen var alt for dominerende, hvilket trækker ned i bedømmelsen. Dog bør det nævnes, at caféen har en anden menu ”Byburger” som er uden chilimarmelade.

Omgivelserne på Mikuna er hyggelige med en personlig indretning. Samlet set havde vi en god oplevelse for de 250 kroner, både visuelt, smags- og læringsmæssigt. Så ja - Mikuna ka'.