man, 17 aug 2015

Cafe for 300: Kaotisk kantinestemning

Smukt morgenmadskoncept drukner i myldretidskaos på Nørrebros nye it-sted.

Anmeldt af: Oda Hustad

None

None

Møller Kaffe & Køkken, Nørrebrogade 160, 2200 København N

Value for money: Midt på træet. Små portioner, men selvvalgt madsammensætning er et plus. Vi har fået billigere og lige så god mad på hyggeligere steder.

Madens kvalitet: Pølserne var så overstegte, at man skulle tro, de var ude på at slå grisen ihjel en ekstra gang, men ellers rigtig udmærket.

Betjening: Venlig, men desværre alt for langsom.

Indretning: Designer-Nørrebro-smart og noget upersonlig.

Cirka 25 småretter. Det er, hvad du kan vælge imellem, når du sammensætter din egen morgenmad eller brunch på Nørrebros nye it-sted Møller. Konceptet er enkelt: Mellem klokken ni og 16 kan du vælge ud fra en liste med småretter til mellem 22 og 45 kroner. Der er brød, yoghurt med mysli, pølser, æg, bacon, ost, vaffel med engelsk creme – ja, hele brunch-baduljen. Du krydser af på listen for at vælge præcis det, du har lyst til, og vibs, så har du din helt egen brunch-kombi.

Hypet bland selv-morgenmad

På papiret lyder det jo ret fantastisk, og vores brunchelskende maver har glædet sig lige siden byguiden AOK udnævnte nyåbnede Møller til et af deres nye yndlingssteder i København.

»Undskyld, der er en venteliste,« siger en venlig servitrice, da vi ankommer til restaurantens propfyldte lokaler og er lige ved at sætte os ved et (tilsyneladende ledigt) bord. Der er åbenbart flere, der hungrer efter den hypede bland selv-morgenmad midt i weekendens brunch-myldretid. Så vi bestiller en ventekaffe og sætter os udenfor. Og venter.

Kaotisk og kantinepræget

Ventekaffen lader vente på sig, helt indtil vi efter 20 minutter bliver inviteret tilbage ind i Møllers designlækre, men kaotiske lokaler. Stressede tjenere løber mellem de specialdesignede træborde, som er opstillede i rækker på en kantineagtig måde.

Vi føler os snarere i vejen end velkomne og bliver ventende i yderligere 20 minutter uden nogen form for service. Til sidst spørger vi pænt, om vi må bestille mad og får besked om, at vi selv skal gøre det i kassen. Den information kunne vi godt have fået lidt før.

Brunch-hyggen udebliver

Når maden er bestilt, kommer den heldigvis hurtigt og smager dejligt. Den helt eksotiske madoplevelse udebliver dog, for Møllers menu består for det meste af de brunch-klassikere, man allerede kender. Til gengæld er de lækkert udført.

Til trods for den gode mad-standard forlader vi Møllers Kaffe & Køkken med en halvdårlig smag i munden. For javist er god mad vigtig, når man er ude til brunch, men hyggen er mindst lige så vigtig, og den udebliver desværre hos Møller.