tir, 29 nov 2016

Caféanmeldelse: Klassisk hamburger i god kvalitet

De popper op i gadebilledet som padehatte på en våd græseng. Burgerbarerne.

Anmeldt af: Sophie Kastrup Andersen

None

None

Grillen, Klosterport 2, 8000 Aarhus C - kæden har desuden 4 restauranter i København, som du kan finde adresserne på HER 

Value for money: Store portioner til fair pris.

Kvalitet på mad og drikke: Gode råvarer. En hamburger, som den bør være.

Betjening: Meget opmærksomme, behagelige tjenere og hurtig servering.

Indretning: Varmt og stemningsfyldt. Blanding af dansk kvalitet og amerikansk diner.

Det er blevet hipt at spise burger, og det er ikke længere noget, man kun gør, når man har tømmermænd. Hvor det tidligere var fedtede grillbarer med tvivlsomme fødevarekontroller, der sad på burgermarkedet, har en bølge af nye kvalitetsbeviste steder med indretningen og råvarerne i orden nu taget over.

I det travle Klosterport i Aarhus ligger ”Grillen”, der netop er et af disse steder. På gaden drøner busser ustandseligt forbi, men indenfor er der roligt og hyggeligt. Indretningen er tydeligt amerikansk inspireret. Maden kommer på bakker, burgeren i en brun papirlomme, og der står Heinz Ketchup klar på bordet. Samtidig giver væggenes nedtonede farver, glødepærerne og bordene i råt træ ”Grillen” et distinkt skandinavisk præg. Gæsterne sidder i små båse med lædersæder, og et koskind på væggen kører for alvor den scandi-amerikanske fusion hjem.

Byg selv-menu

Konceptet er letforståeligt og bliver forklaret i menukortet med simple piktogrammer. Vælg den burger, der får dine tænder til at løbe mest i vand, og beslut dig for, hvilken slags fritter du helst vil dyppe i valgfri mayo. Uanset hvad står det dig i 109 kr.

Vi bestiller en ”John Doe”, en ganske standard cheeseburger med salat, tomat og pickles. Som tilbehør grove fritter og estragon-mayo. Derudover vover vi pelsen og får en mexikansk inspireret burger kaldet ”The Pablo Project”, der udover bøf og ost serveres med syltede rødløg og friturestegte jalapeños. Dertil bestiller vi curly fries og chili-mayo.

Efter ganske kort ventetid bliver vores mad båret ind på bakker.

Bøfferne) er perfekt stegte – medium rare – og minder på ingen måde om de grå lapper, der på nogle fastfood-steder går for en bøf.

Deres pickles er hjemmesyltede, og grøntsagerne er meget friske. Bollen er den typiske søde svampede bolle uden så meget massefylde, og venter man bare lidt for længe med at spise sin burger, bliver den desværre lidt smattet.

Det eneste, der rigtig er at sætte en finger på, er de friturestegte jalapeños, der har fået måske lige rigeligt. Der skal kæmpes lidt for at knase sig igennem dem. Generelt er måltidet tilpas burgerfedtet, uden at være klamt og for meget.

Det er ikke gourmet, men et helt fint burgermåltid af god kvalitet til en overkommelig pris.