tir, 24 apr 2018

Danmarks allerstørste musikalske træf finder sted Tivoli

Musikskoledage i Tivoli finder sted lørdag den 5. og søndag den 6. maj 2018.

Årets Musikskoledage i Tivoli giver i år Roskilde Festivalen baghjul - i hvert fald i form af antallet af koncerter, grupper og solister. Med 266 koncerter fordelt på 16 scener afviklet over to dage har Musikskoledage i Tivoli nu positioneret sig som Danmarks største musikalske event for børn og unge. Det er 29. gang Musikskoledagene indtager Tivoli, og det musikalske træf finder sted i weekenden 5. og 6. maj, fra kl. 11:30-22:00

None

None

Der er tilmeldt over 6000 børn og unge fra 72 forskellige musikskoler. Det store musikalske events renomme er nået helt til ambitiøse skoler i Grønland og Spanien, som også får lov at bidrage til de musikalske løjer i 2018. Musikskoledagene bliver erfaringsmæssigt overværet af 50.000 publikummer fra ind- og udland.
None

None

16 scener og 265 koncerter

Programmet byder på musikparader, hvor børn og unge udklædte går rundt i Carstensens Have, mens de danser, synger og udøver akrobatik. Paraderne er som regel et mindre tilløbsstykke. Et kig ned i programmet vidner også om, at gæsterne bliver præsenteret for en bred vifte af musikgenrer. Der bliver masser af pop, rock og Hip Hop, der har godt fat i de unge. Dertil kommer også genrer som kammermusik, promenademusik, klassisk og et særligt guitarorkester på hele 45 mand. Interessen for kor-musik er støt stigende blandt børn og unge. Under de to dage, vil der være alt fra helt små kor på 10 deltagere til kor på 270 sangere. Der kommer også 104 blæsere fra Carl Nielsens skole, så der burde være noget for enhver smag.
None

None

Nye toner i Tivoli - musikskabelse i centrum

Som noget nyt vil scenen på Orangeriet ud mod Tivoli Søen huse en masse børn og unge, der skriver og optræder med deres egen musik. Danmarks største musiktræf sætter nemlig i år et særligt fokus på original musikskabelse og sangskrivning. For at sætte ekstra skub i skaberglæden udskriver Musikskoledage i Tivoli i samarbejde med Bandakademiet og Musikmetropolen desuden sangskriverkonkurrencen ”MIN SANG”, hvor unge sangskrivere fra musik- og kulturskoler landet over kan indsende deres sange i løbet af foråret. De 4 vindersange afsløres af konkurrencens jury, der blandt andet tæller sanger og producer Kill J (Julie Aagaard) og Thomas Stengaard, der netop har vundet det tyske Eurovision, ved en koncert i Tivoli lørdag den 5. maj kl. 15.35 på Orangeriet.

Projektleder for Musikskoledage i Tivoli, Dan Johnsen, fortæller:

”Musikskoledagene giver mange børn og unge mulighed for at teste sig selv foran et stort publikum på en af Tivolis velkendte scener. Der er igen rekordmange deltagere, og vi har i år også valgt at sætte fokus på børn og unges egne tekster og kompositioner. Det forventer vi os meget af, da vækstpotentialet er meget stort blandt de unge, ikke mindst fordi de har fået så mange nye elektroniske muligheder til rådighed”.

Underdirektør for Kultur i Tivoli, Nikolaj Koppel siger om Musikskoledagene:

”Der er ingen tvivl om en optræden i Tivoli kan være med til at nære motivationen, når man som ung musikinteresseret slider i timevis i øvelokalet. Vi er i Tivoli stolte af at være med til at bidrage til Danmarks musikalske vækstlag på denne måde – og af at give en masse unge en helt særlig oplevelse, som er værdifuld uanset om de går musikkens vej eller ej.”

Kulturminister Mette Bock holder tale og uddeler priser

Danmarks kulturminister, Mette Bock, ankommer til Plænen søndag kl. 14:40, hvor hun holder årets tale til musikskoleområdet, og derefter uddeler årets musikskolepriser fra DAMUSA (Dansk Musikskolesammenslutning).

Fakta

Musikskoledage i Tivoli finder sted lørdag den 5. og søndag den 6. maj 2018. Musikskoledage i Tivoli 2018 i tal Musikskoledagene afvikles for 29. gang i træk. 16 scener i Tivoli. 266 ensembler. 6389 forhåndstilmeldte musikskoleelever. 72 deltagende musikskoler. Der er deltagelse af musikskoler fra Frankrig, Spanien og Grønland. Deltagere i alderen 5-70 år. Da Musikskolernes Dag i Tivoli blev afviklet første gang - tilbage i 1990 - var deltagerantallet 900