tor, 09 jun 2016

Dansk Supermarked har Danmarks bedste praktikophold

Dansk Supermarked Group blev vinder af Årets Erhvervsakademipraktik

For første gang nogensinde er Danmarks bedste praktikophold kåret. Dansk Supermarked Group og praktikant Mads Fuglsang Hedegaard fra Erhvervsakademi Aarhus løb med sejren efter at have dystet mod otte andre praktiksteder til et stort event i Odense. Landets ni erhvervsakademier står bag prisen, der skal sætte fokus på, hvordan praktikophold skaber værdi for de studerende og virksomhederne.

Ca. 150 tilskuere sad på kanten af sæderne i Radisson Blu H.C. Andersen Hotel i Odense, da det tirsdag eftermiddag blev afgjort, hvilken af landets mange virksomheder der har givet sin praktikant det bedste praktikophold. Forinden finaledagen havde 578 praktikanter fra landets ni erhvervsakademier indstillet deres praktiksteder til konkurrencen. Det blev sorteret ned til ni finalister, én fra hvert erhvervsakademi, der tirsdag eftermiddag skulle begrunde, hvorfor deres praktikophold skulle vinde titlen som Årets Erhvervsakademipraktik. Til at tage beslutning var en jury bestående af nogle af landets skarpeste erhvervspersoner, som efter grundige overvejelser udnævnte Dansk Supermarked Group som vinder. Andenpladsen gik til Semco Maritime, som havde haft Mike Seider fra Erhvervsakademi SydVest i praktik, mens tredjepladsen gik til Toms Gruppen, som havde haft Tine Willumsen fra Erhvervsakademi Sjælland i praktik. -

Det var utrolig svært at vælge, for det er ni velkvalificerede kandidater. Men denne virksomhed har givet et kæmpe ansvar fra sig og har på den måde udviklet den studerende. Yderligere var der en professionel rekruttering af den studerende, så det er ikke en foræring. Det vidner om, at man tager det alvorligt at få kandidater ind og udvikle dem. Og så lagde juryen vægt på, at virksomheden har lagt en karriereplan sammen med den studerende og dermed har taget ansvar for, hvordan den studerende kommer videre efter praktikforløbet,

forklarer Søren Jan Nilsen, direktør i Danske Bank Erhverv.
Ud over ham bestod juryen af Michael Rugaard, sekretariatschef, Danske Erhvervsakademier, Mette Fjord Sørensen, uddannelses- og forskningspolitisk chef, Dansk Erhverv og Jacob Bille Carlsen, Process Manager, Harboe Bryggeri A/S. På baggrund af kriterierne ”Personlig og faglig udvikling”, ”Den sociale oplevelse” og ”Gør viden til værdi” kårede de Dansk Supermarked Group som vinderen blandt de ni finalister. Udnævnelsen af Dansk Supermarked Group som Årets Erhvervsakademipraktik var især til stor glæde for Mads Fuglsang Hedegaard, som nu endelig kunne ånde lettet op og slippe sommerfuglene i maven fri:

- Jeg har det rigtig godt. Det er det, jeg drømte om, da jeg indstillede Dansk Supermarked. Så kan jeg give lidt tilbage. Det er helt perfekt. I min praktik kom jeg bredt omkring. Det var ikke kun en læring i det rent professionelle, jeg har også udviklet mig personligt. OG det synes jeg også er det vigtige i praktikken.

Jakob Nørgaard Petersen, der er indkøbschef i Dansk Supermarked Group er stolt over at have vundet: -

At stå her og blive kåret som den bedste praktikplads ud af titusinde – det er helt fantastisk. Det er rigtig vigtigt for os at have praktikanter fra erhvervsakademierne, så vi kan prøve deres teorier af ude i virkeligheden.

Sæt fokus på det gode praktikophold

Årets Erhvervsakademipraktik er stiftet for at sætte fokus på, hvordan praktikopholdet bliver vellykket og udbytterigt for både praktikant og virksomhed. Praktikophold er nemlig i mange tilfælde adgangsbilletten til de studerendes første job. Danske Erhvervsakademier vurderer, at ca. hvert fjerde praktikophold på erhvervsakademierne fører til job. Syv ud af de ni finalister har fået job i deres praktikvirksomhed.