ons, 01 mar 2023

Drikker du for meget? Her kan du søge om hjælp

Foto Pexels
Har du nogensinde har stillet dig selv spørgsmålet: "Drikker jeg for meget?" De fleste mennesker forbinder alkohol med sjov, samvær og fester, men for andre er alkohol langt fra en positiv oplevelse. Alkohol kan få os til at overskride grænser, bryde hæmninger og nogle gange fysisk skade os. Når alkohol tager overhånd er der tale om en afhængighed, og det skal tages yderst alvorligt. Derfor vælger mange at søge hjælp i form af alkoholbehandling for at komme ud af deres misbrug.

Alkoholafhængighed skal tages alvorligt

Undersøgelser viser at ca. 10% af befolkningen er i fare for at udvikle et alkoholmisbrug. Især her i Danmark er drukkulturen rimelig løssluppen allerede fra en tidlig alder, og det kan hurtig udvikle sig til en afhængighed. Afhængighed af alkohol skal tages yderst alvorligt, og behandles hurtigst muligt. Derfor opsøger man hjælp i form af alkoholbehandling. Alkoholbehandling er professionel hjælp, som viser dig vejen ud af dit alkoholproblem. Behandlingen giver dig nye strategier, så du permanent kan komme ud af dit misbrug uden abstinenser.

Du er ikke alene

At tage det første skridt er, at erkende at der er et problem. Det næste skridt er at gå i alkoholbehandling. Der er ingen skam i at opsøge hjælp, når man står med et misbrug. Tværtimod er det en stærk og modig beslutning at spørge om hjælp og komme i behandling. I et forløb med alkoholbehandling bliver du altid set i øjenhøjde. Du kommer i terapi, får nye værktøjer og lærer at styre dine abstinenser, så du kan leve et godt liv fuldkommen fri for alkohol.

Kender du nogen, der drikker for meget?

Måske er det ikke dig selv, som døjer med alkoholproblemer. Måske har du en ven eller et familiemedlem, som du mistænker for at have et misbrug. Det er svært, som pårørende, at opleve ens nærmeste kæmpe med et alkoholproblem. Du skal være opmærksom på at alkoholproblemer ikke går væk af sig selv, men altid kræver en alkoholbehandling. Derfor er det vigtig at du støtter den pårørende og hjælper med at søge den hjælp, som de behøver.