ons, 12 apr 2017

Eksamensguide: Sådan forbereder du dig bedst til eksamen

Påskeferien står lige for døren og på den anden side af den, spøger eksamensspøgelset allerede. Der er nemlig ikke lang tid til, at elever på såvel de gymnasiale- og videregående uddannelser skal begynde at gøre sig klar til at skulle til eksamen.

Særligt i disse år er der stort fokus på at få gode karakterer – og for at bidrage til dette, kommer der her en kort guide med fem simple tips, der gør det nemmere at forberede sig til eksamen og få gode karakterer.

1: Få styr på dit studiejob – sørg for at du har tid til at læse

Det første man bør gøre, hvis man vil give sig de bedste forudsætninger for at være klar til eksamen, er at man ikke har alt for mange andre ting at tænke på i løbet af sin eksamensperiode. Netop derfor er det vigtigt, at man sørger for at få styr på sit studiejob – her kan man i god tid gøre opmærksom på, at man genre vil have tid til at læse til eksamen, og derfor bør man bestræbe sig på at få byttet sine vagter, sådan at man kan tage fri i en uge eller to. Hvis du vil have nogle flere tips til, hvordan du beder om fri fra jobbet, kan du finde det på denne side.

2: Lav en tidsplan og hold dig til den!

Derudover er det afgørende, at man sørger for at få så meget ud af sin forberedelsestid som muligt – og derfor er det vigtigt, at man sørger for at lave en tidsplan for sin læsning, og ikke mindst at overholde den. Hvis ikke man har lagt en klar plan og strategi for, hvad og hvordan man skal læse, kan man meget vel blive fristet til at fokusere på andre ting, og netop derfor kan tiden meget hurtigt løbe fra en, hvilket kan gøre, at ens forberedelser langt fra optimal. Det handler ikke om hvor meget tid man har til at forberede sig, men i stedet om, hvordan man bruger den tid har til rådighed.

3: Find et sted at læse hvor du kan finde ro

En tredje ting som er vigtigt for, at man kan forberede sig optimalt er, at man kan finde et sted, hvor man har mulighed for at finde ro til at kunne koncentrere sig. Dette er vidt forskelligt fra person til person, men ofte er det nemmest at finde ro på et bibliotek eller i et tomt hus. Hvis man går udenfor eller tager på stranden, vil der være meget støj omkring en, og det virker oftest stik modsat den oprindelige hensigt med at få læst. Her kan man med fordel overveje at booke en studieplads på sin skole – dette gør både at man har et sted at gå hen, samt at man har noget at skulle stå op til.

4: Køb dine madvarer online og spar tid og penge

En fjerde måde hvorpå man kan få mere tid til at læse, er ved at foretage sine dagligvareindkøb online i eksamensperioden. På den måde kan man købe ind til en hel uge på en gang og få det leveret til døren. Hvis du er typen der har en trang til at handle hver dag, kan disse ture hurtigt komme til at koste dig et par timer i løbet af en uge – tid som meget vel kunne være brugt bedre med næsen i bogen. Udover dagligvarer kan du også vælge at foretage alle andre indkøb online, hvis ikke der er tale om noget du står og mangler akut. Hvis du vil have flere gode råd om at shoppe online kan du finde det her.

5: Undgå internettets fristelser og slå adblocker til

En femte og sidste ting som kan hjælpe dig til at forberede dig bedre til eksamen er ved at slå din adblocker til på din computer. Grunden til dette er, at man naturligt kommer til at sidde mange timer foran sin computer, når man læser til eksamen, og dermed bliver man også udsat for både mange fristelser og distraktioner. Både de sociale medier samt Google er fuld af reklamer som er special designet til at fange din opmærksomhed. Så uanset om man ser en reklame for et par billige sko eller nettets bedste online casino, så bør man slå sin adblocker til, så man har mindre risiko for at falde i fælden og bruge både tid og penge på noget, som man godt kunne have været foruden.   Indlægget er sponsoreret.