tor, 09 aug 2012

Få din egen burger på menuen hos McDonald’s

For 45 år siden skabte Jim Delligati en af verdens bedst sælgende burgere; Big Mac, som McDonald’s i dag sælger 900 millioner af om året. Nu får tre danskere muligheden for at sammensætte en burger, der kan komme på menuen hos McDonald’s 84 danske restauranter. I dag lancerer McDonald’s konceptet ”MyBurger”, hvor man kan skabe sin helt egen burger og samtidig deltage i konkurrencen om at få sin vinderburger på McDonald’s menukort. Ud over stemmer fra danskerne er den kendte TV-kok Claus Holm blandt dem, som skal være med til at finde Danmarks bedste burger.

Du kan selv være med til at bestemme, hvordan den næste nye burger på McDonald’s menukort skal smage. McDonald’s Danmark har lanceret ”MyBurger”, hvor danskerne kan deltage i konkurrencen om at blive Danmarks bedste ”burgerbygger” og få deres burger på menukortet hos McDonald’s. MyBurger ledsages af McDonald’s største online-kampagne nogensinde. ”Med vores største online-kampagne nogensinde og et meget spændende koncept, har vi et mål om at nå mindst 20.000 forslag til burgere. Vi har hver især vores holdning til, hvordan en burger skal smage og hvad den skal indeholde, og det er ikke nogen hemmelighed, at muligheden for at kunne bestemme ingredienserne i sin egen burger længe har været et stort ønske fra vores gæster. Derfor ser jeg meget frem til resultatet af MyBurger. Hvem ved – måske ser en ny klassiker dagens lys”, siger Joachim Knudsen, Marketingdirektør hos McDonald’s Danmark. Indtil den 2. september 2012 kan man på http://www.mcdonalds.dk/myburger skabe og navngive sin egen burger. Når man har kreeret sin burger, så gælder det om at få så mange stemmer som muligt. De ti mest populære burgere vil nemlig blive prøvesmagt og bedømt af et dommerpanel, der udvælger tre finaleburgere, som kommer på menukortet to uger hver i løbet af november og december hos alle McDonald’s 84 restauranter i Danmark. Og det vil så være op til danskerne at stemme om, hvilken af de tre, der er Danmarks bedste burger. Vinderen præmieres med en rejse for 2 til USA til en værdi af 25.000 kr. Dommerpanelet består af den kendte TV-kok og madudvikler Claus Holm, Stephen Shillington, administrerende direktør i McDonald’s Danmark, Jeppe Serup, Franchisetager hos McDonald’s, en medarbejder fra en af McDonald’s restauranter samt en helt almindelig dansker, der findes blandt ansøgere på McDonald’s Facebook-side.

Nye ingredienser i burgerne

Når man skal bygge sin burger kan man selv vælge alle sine ingredienser – fra bolle over kød eller kylling, grønt og til saucer. Foruden de kendte ingredienser fra McDonald’s menukort introduceres også en række nye ingredienser, som ikke findes i de danske burgere i dag. Blandt andet tre helt nye boller, nye salatmix med bl.a. romaine og batavia salat, mozzarella ost og en række nye saucer for eksempel hvidløgsdressing med krydderurter og rød pesto. Initiativet er et skridt i McDonald’s strategi om både at introducere mad, der passer til danskernes smagsløg, og tilpasse restauranternes visuelle udtryk, så det er mere tidssvarende. Et led i samme strategi var, da McDonald’s Danmark sidste år introducerede muligheden for at vælge en grovbolle med højt indhold af rugmel samt introduktionen af flere wraps-varianter og to nye salater, der er udviklet til det danske marked. De populære burgere McFeast og Chicken Salsa Cheese er også udviklet særligt til det danske marked, ligesom der findes flere andre produkter, man udelukkende finder hos McDonald’s i Danmark. ”Vi forsøger hele tiden at involvere de danske gæster i udviklingen af vores mad. I princippet handler det jo for os om at skabe nogle produkter, der passer til danskernes smag, og det er en af grundene til, at McDonald’s ikke serverer helt det samme, hvis du træder ind af døren i en McDonald’s restaurant i Singapore eller i Danmark. Menuen er tilpasset det enkelte marked”, siger Sara Helweg-Larsen, Kommunikationsdirektør hos McDonald’s Danmark. Vil du være med til at give dit bud på Danmarks bedste burger, så kan du allerede nu gå ind på http://www.mcdonalds.dk/myburger og bygge din helt egen burger.