man, 10 sep 2018

Få styr på dit ungdomsliv med disse simple tricks!

Følg godt med i undervisningen og tag rigtig mange noter.

Føler du også at du langt fra kan nå alt det du SKAL og har lyst til i løbet af døgnet. Ønsket om mere tid er intet nyt for mennesket, og bestemt ikke for det moderne menneske. Er du ung og går på gymnasiet og føler du, at du ingen tid har for pludselig har du fået en masse mere ansvar og pligter, samtidig er der flere og større lektier og afleveringer + de kæmpestore projekter (SRP, SRO osv.)

Det vil sige at gymnasietiden er en presset periode i ens liv, og alligevel ønsker man det hele; gode karakter, rigt socialt liv, dejlig kæreste og gode relationer med familien. Dog kan det være svært at nå alt eller blot det at balancere godt mellem alle de forskellige aspekter af livet. Denne artikel vil ikke blot komme med råd om hvad du kan gøre for at få mere tid og reducere det store pres man oplever i gymnasiet, men også vise dig håndgribelige råd og hvordan du fører dem ud i livet. Følg med i timen og lav noter. Ja det lyder meget banalt, men det gør det ikke mindre sandt. Det der bl.a. gør at man bruger super lang tid på lektierne og afleveringer er at man ikke følger nok med i timen eller simpelthen ikke kan huske alt hvad der skete i sidste uge. Derfor er det super vigtigt ikke blot at følge med i undervisningen, men også super vigtigt at tage noter. Dermed laver du allerede forarbejdet for lektierne/afleveringer i skolen. F.eks. har du fået en biologi rapport om DNA i løg for, og da I lavede forsøget, fik du ikke skrevet noter til det; ja så er du på skideren når du skal lave rapporten. Det er ligefør du bliver nødt til at lave hele forsøget igen eller irritere dine venner med om de vil dele deres noter med dig. Skulle det nu være at du ikke fik skrevet noter pga. du var syg den dag klassen udførte forsøget, så findes der værktøjer online som hjemmesiderne studienet, inspo, skoleanalyser osv. hvor man kan finde et eksempel på det forsøg man ikke har noter til. Og dermed behøver man ikke at spamme sine venner eller struggle med at skulle lave forsøget derhjemme. Tilbage til det med noter; drop det at skrive dine noter i word, for der finder du aldrig alle de ti-tusind note dokumenter du har liggende på din computer, din fars computer, din vens computer, google drev osv. – budskabet er simpelt: keep it together. Heldigvis er det ret simpelt, for der findes et hav af programmer til effektiv note skrivning. Det er programmer som Microsoft OneNote som er glimrende da man kan samle alle sine noter et sted og alligevel dele dem op i kategorier som f.eks. ”Dansk 1.g”, ”Dansk 2.g” osv. eller blot en overordnet ”Dansk” og så som underkategorier ”Biologi C” osv. eller en underkategori i dansk ”Det moderne gennembrud”. En gratis løsning som er ligeså god som OneNote, der er Evernote et fantastisk eksempel. Overordnet set kan man dele rådene op i 5 tricks:

Tricks at organisere livet på gymnasiet.

1.Følg med i timen, og lav noter sådan du husker det du har lært. (Brug hjælpe værktøjer) 2.Har du lavet noter = lektier og afleveringer tager mindre tid 3.Lektier og afleveringer mindre tid = mere tid til venner, familie, hobbies osv. 4.Mere tid til at blive endnu bedre til skolen = få højere gennemsnit 5.Bedre til skolen = mere tid til at være foran med afleveringer/lektier = mere fritid osv.
None

None