fre, 25 sep 2015

Filmanmeldelse: Klovn Forever – mangler Klovn-feeling

Plakaten til filmen "Klovn Forever" med Casper Christensen og Frank Hvam

Er du klar til at krumme tær, når Frank og Casper vender tilbage på storskærmen? Det spørgsmål har du formentlig stillet dig selv inden, men svaret må siges at være både ja og nej

Anmeldt af: Maj Laden Nørgaard

None

None

Det er morgen hos Frank og Mia, som er nybagte forældre til parrets andet barn. Frank åbner Berlingeren og ser, at Casper skal flytte til Los Angeles og forsøge at slå igennem i Hollywood en mindre detalje, som Casper ikke har informeret Frank om. Og så bliver venskabet ellers sat på prøve.

Spillefilm

Komedie

Instruktør

Mikkel Nørgaard

Varighed

1 time og 39 minutter

Dansk

premiere 24. september

Skuespillerkatalog

Casper Christensen, Frank Hvam, Mia Lyhne, Iben Hjejle og Nikolaj Coster-Waldau

Du er med garanti sikret røde kinder og pinlige oplevelser, hvis du går ind og ser den nye Klovn-film med titlen ”Klovn Forever”. Filmen er opfølgeren til den succesfulde ”Klovn – the Movie”, der ligesom den nye film også er instrueret af Mikkel Nørgaard. Forud for premieren har en intens markedsføringskampagne af filmen løbet, men filmen lever desværre langt fra op til forventningerne.

LÆS OGSÅ: ”Mød Casper Christensens ”ukendte datter”"

Langt mellem de gode momenter

Jovist skabes der kendte Klovn-fænomener som ’kussetud” og ”tys-tys-tur”, og der er flere sjove og pinlige momenter undervejs – det er trods alt "Klovn" – men der er langt mellem de gode øjeblikke.

I den første film nåede man nærmest ikke at trække vejret, før man måtte grine igen. Denne gang var stemningen på et noget lavere niveau blandt publikum i biografsalen. Men når de to venner laver brølere, så er den på højde med ”Klovn - the Movie”.

De to komikere har efterhånden arbejdet sammen i mere end ti år blandt andet i sketchprogrammet ”Casper og Mandrilaftalen” fra 1999. Det lykkedes dem da også at tegne et satirisk portræt af en presset Frank, der udfordres massivt på både venskab og hjemmefronten.

Hvor er Klovn-feelingen?

Handlingsforløbet omhandler, at Frank nu er far i en etableret familie, mens Casper er single og nu ser sit snit til at udleve sin drøm om at flytte til USA. Men så let giver Frank ikke op. Han kvitter derfor familielivet for en stund og drager til USA for at redde venskabet. Her bliver Franks rolle som familiefar udfordret af ”frie-Casper”, og Frank mestrer det ene pinlige optrin efter det andet.

Som nævnt er der sjove momenter i filmen, men den ægte Klovn-feeling, som specielt udspiller sig i serien, er mangelfuld. Den er simpelt hen for forudsigelig, og det virker, som om at der ikke har været den bærende idé. Den har derimod været pakket ind i markedsføring og imponerende kendte personer i skuespillerkataloget som Nicolaj Coster-Waldau og Maroon Fives’ forsanger, Adam Levine. Man går ud af biografen med en lidt tam-feeling i stedet for en Klovn-feeling – lidt ligesom at få en cheeseburger uden ost. Ærgerligt.

LÆS OGSÅ: ”Hovedtraileren til Klovn Forever har premiere”

De to komikere har dog ikke udelukket, at der kommer en tredje udgave af Klovn. Det udtalte de for nylig for åben skærm i Go’ Aften Danmark. Så nu kan vi kun krydse fingre for, at en Klovn tre vil blive en realitet, og at den får mere Klovn-feeling.

Hvis du dog er nysgerrig på, hvad en ”kussetud” er, så er du nok alligevel nødt til at gå ind og se ”Klovn Forever”.

Se traileren til ”Klovn Forever” her: