tor, 30 jul 2015

Flere og flere vælger at sælge deres bolig selv – Gør du?

Samfundstendenser bærer præg af at flere og flere boligejere vælger at sælge deres bolig selv. Og hvad skyldes det? Det vil vi i denne artikel se lidt nærmere på. Derudover får du også en række gode tips til, hvordan du selv kan få solgt din bolig hurtigere.

Selvsalg af bolig sparer dig for mæglersalæret

Den helt store fordel ved at sælge din bolig selv er, at du sparer mæglersalæret. Det er typisk et ganske højt beløb som mange lader sig friste af. Det er bestemt ikke utænkeligt, at ejendomsmægleren tager mellem 50.000 kr. og 200.000 kr. i salær afhængig af, hvor stor din bolig er.   Sådanne beløb er selvfølgelig meget attraktive at spare. Derfor er der flere og flere som vælger at tage sagen i egen hånd med henblik på at få solgt uden en ejendomsmægler. Denne tendens er også stigende takket være de teknologiske fremskridt. Flere og flere boligportaler tilbyder nemlig nogle selvsalgsløsninger som er meget fordelagtige, hvis du har mod på at sælge selv. Derudover er kanaler som facebook, hjemmesider og lignende også med til at gøre det mere attraktivt at forsøge sig med selvsalg.

Forvent udgifter til advokat og markedsføring

Hvis du vælger at sælge din bolig selv, så skal du selvfølgelig forvente at bruge penge andre steder end hos ejendomsmægleren. Uden en ejendomsmægler skal du nemlig selv sørge for at få lavet købsaftale m.m.   Til det vælger størstedelen at alliere sig med en advokat med henblik på at få 100% styr på tingene. Det vil sige, at sælger du selv, så skal du forvente udgifter til advokat.   Derudover kommer der også en række udgifter til markedsføring af din bolig på diverse boligportaler og lignende. Dog er disse udgifter typisk ikke i nærheden af, hvor meget du har mulighed for at spare uden en ejendomsmægler.  

Storm Advokatfirma er oplagt at bruge, hvis du vil sælge din bolig i Ålborg-området.

Læs mere om dem her

.

Sådan sælger du hurtigere din bolig

Herunder kan du læse et par gode tips og tricks til at få din bolig solgt meget hurtigere.  

Renovér eventuelle fejl og skader på boligen

Hvis boligen bærer præg af eventuelle fejl og mangler, så er det oplagt at få dem udbedret. Købere er meget mere villig til at smide penge på bordet, hvis boligen ser god og veloplagt ud. Små fejl og mangler er også noget som vil få køberen til at prutte ekstra meget om prisen – og det er du som sælger ikke interesseret i.

 

Udstyr din bolig med lækkert interiør

Du kan også få et hurtigere salg ved at gøre din bolig mere attraktiv. Du kan for eksempel med fordel udstyre boligen med lidt lækkert interiør, så den er mere indbydende at træde ind i. Det kunne for eksempel være et flot billede på væggen eller lignende.

 

Find masser af udstyr til boligen hos XL-BYG.  

Få en indretningsekspert til at hjælpe dig

Noget som virkelig kan få sat gang i salget af din bolig, det er en indretningsekspert. Indretningseksperten er især god at bruge, inden der skal tages billeder af boligen.