tir, 20 feb 2018

Espressomaskinen laver kaffen som du vil have den

Espressomaskinen laver forskellig kaffe, herunder espresso, lungo, americano og stor americano.

Der er et væld af forskellige typer kaffe- og espressomaskiner at vælge imellem. Man kan vælge mellem kaffemaskiner, kapselmaskiner, semi-automatiske og manuelle espressomaskiner, også er der den fuldautomatiske kaffemaskine.

None

None

DeLonghi Dinamica Ecam 350.15.B. Pris: 5.399.- kr. (fundet til 3.249 kr. på pricerunner.dk)

DeLonghi er et af de mærker, der er mest kendte når det kommer til fuldautomatiske espressomaskiner. Det at espressomaskinen er fuldautomatisk betyder, at den kværner dine bønner, presser kaffen, og brygger din espresso. DeLonghi har en række forskellige typer, og jeg har fået den hjem, der hedder Dinamica Ecam 350.15.B.

Funktionalitet

Espressomaskinen laver forskellige størrelser kaffe, herunder espresso, lungo, americano og stor americano. Endvidere er det muligt at lave en dobbelt espresso eller lungo. Det er også muligt at regulere kaffens styrke, hvilket jeg personligt er glad for, eftersom jeg kan få min kaffe som jeg vil have den. Jeg har primært brugt maskinen til sort kaffe, da jeg foretrækker dette. Personligt synes jeg kaffen bliver for tynd, når jeg laver en stor americano – selv ved den stærkeste styrke. Kaffen er lige stærk nok når jeg laver en americano på fuld styrke. Jeg foretrækker dog lungo’en, og her gerne en dobbelt lungo. Dog har jeg lavet en del caffé latté og cappucino på den, og dette har den klaret glimrende. Jeg er ret glad for at maskinen har en mælkeskummer, der damper mælken, fremfor en mælkekande. Baggrunden for dette er, at damperen er nemmere at holde ren. Endvidere er den særlig anvendelig for dem, der ikke drikker caffé latté eller lign. hver gang. Jeg kunne dog godt tænkte mig, at jeg kunne bevæge damperen mere. Det er kun muligt at dreje den lidt til siden, og kun lige akkurat til, at jeg kan skumme mælk til en kop kaffe.
None

None

Hver gang maskinen tænder, så varmer den op og ”renser” sig selv. Dermed får man ikke kaffe lavet på gammelt vand i rørene. Endvidere er vandet varmt til at lave den optimale kop kaffe. Endvidere renser maskinen sig selv igen når den slukker. Dermed sidder der ikke kafferester i rørene og sviner til. Det er genialt, men gør også, at vandbakken skal tømmes ret ofte. Espressomaskinen har sin egen kaffekværn og det er bare at hælde bønnerne i beholderen, der er i toppen af maskinen. Herefter lukker man bare låget og voilá, så er den klar til at kværne. Dermed kan man også vælge lige præcis den bønne man foretrækker. På maskinen kan man også bruge formalet kaffe, men her skal man selv hælde en ske på ad gangen, når man laver kaffen. Det er meget nemmere og bedre med hele bønner. Derudover er det muligt at få varmt vand ud af maskinen. Det er super, hvis man vil lave en kop the. Vil man dog lave en kande, så kan det betale sig at bruge elkedlen, da det godt kan tage lang tid at fylde en hel kande op. Bemærk dog at temperaturen der kommer ud er de ca. 80 grader, og dette er perfekt til grøn the, hvorimod sort the skal brygges på kogende vand.

Design

Espressomaskinen er lidt stor og fylder en del. Dette skyldes dog, at det er en fuldautomatisk maskine. Den har sin egen kværn, og hele processen er automatiseret. Dette fylder, og det taget i betragtning så synes jeg størrelse er fin. Maskinen er ret pæn, men også meget diskret, hvilket er tiltalende. Den har et slankt design med rene linjer. Derudover er jeg ret vild med kombinationen af det sorte med sølv og metal.

Konklusion

Jeg er ret glad for mælkeskummeren, men jeg ville gerne have at jeg kunne dreje den præcis som det passede mig, og ikke kun lidt til siden. Den gør dog arbejdet fint. Alt i alt er jeg dog rigtig glad for denne maskine og jeg synes den laver lækker kaffe. Særligt er jeg glad for, at min kaffe kun er 1 tryk væk, og at jeg selv kan vælge, hvilken bønne jeg foretrækker. Tidligere havde jeg en Nespresso maskine, men her var jeg låst fast til en række valgmuligheder, og endvidere synes jeg det var dyrt i længden med kapslerne.