ons, 17 maj 2023

Gør studielivet ergonomisk med en god kontorstol

Som studerende kan man godt blive meget optaget af bøger og store tanker - og selvfølgelig af at have det sjovt, når man ikke studerer. Ikke desto mindre er det også vigtigt at skænke ergonomien i “studerekammeret” nogle tanker. Har du nogensinde tænkt over, hvad der kunne gøre studielivet endnu bedre? Måske tænker du på et udlandsophold eller det perfekte studiejob, der er relevant på alle parametre? Men det er ikke sikkert, at du har overvejet, hvad en god kontorstol kan gøre for dit studieliv.

Pas på din ryg og nakke, når du studerer

Der er mange gode grunde til at indrette et studieværelse eller hjemmekontor med ergonomiske møbler - køb kontorstole i dag og kom i gang! Som studerende er der nemlig meget læsearbejde, både i bøger, kompendier og ikke mindst på computeren. Det betyder mange stillesiddende timer - måske ofte i en mindre ergonomisk stilling. Det er vigtigt at være opmærksom på, for selvom du ikke nødvendigvis mærker noget til ryg- og nakkeproblemer nu, kan det komme senere. Som ung og frisk er det desværre noget, man nemt kan komme til at overse - indtil man altså pludselig står med smerterne. Det er derfor en god idé at forebygge gener og skader med en god kontorstol og et optimalt bord. Derudover er god belysning også essentiel for at passe på øjnene i forbindelse med det omfattende læsearbejde. 

Her er den perfekte kontorstol til studenten

Lad os blive lidt mere konkrete, når det kommer til, hvordan du indretter en ergonomisk studieoase. Hvordan vælger du for eksempel den perfekte kontorstol? Jo, her spiller det en stor rolle, at stolen kan justeres og indstilles. Det vil sige, at den ikke bare kan hæves og sænkes i højden, men også indstilles i vinklen på både sæde og ryg. Kontorstole fås i en mangfoldighed af design og udtryk, og den bedste er selvfølgelig dén, der passer ind i din personlige smag. Æstetik har jo også en vis betydning, ikke? Er du for eksempel mest til stof, netryg, læder eller måske kunstlæder? Kontorstole med eller uden armlæn? Derudover har prisen naturligvis betydning. Som studerende har man sjældent de helt store finansielle midler, hvorfor billige kontorstole er at foretrække. I denne forbindelse kan det være en god idé at gå på udkig efter et tilbud, så du ikke går på kompromis med kvaliteten.

Tag studierne til et nyt niveau med et hæve sænkebord

Når du har fundet den perfekte kontorstol, kan det også være en idé at kigge på et hæve sænkebord. Disse borde, som kan justeres i højden, er nemlig helt geniale til studierne. Her kan du både sidde og stå at læse og skrive opgaver. På den måde belaster du ryg og nakke mindre, og du kan også holde gang i fordøjelsen og forbrændingen. Du kan finde mange forskellige hæve sænkeborde og kontorstole hos AJ Produkter, som fører produkter af blandt andet Stanley, Grimsby, Milton, Watford og Birmingham. Her kan du nemt få styr på shoppingen til dit nye, ergonomiske studieliv.