tor, 11 jan 2018

Hybriduret -hverken smartwatch eller ur

Med ZeTime kan du se vejrudsigten, måle din puls, se dine kalenderaftaler, se notifikationer fra Messenger, m.m.

Den største dille disse dage er smartwatches og fitness trackere. Det har fået flere producenter til at lave hybridure, dvs. en kombination af et smartwatch og et konventionel ur med viser.

None

None

ZeTime Premium. Pris: 229,90 € ca. 1700 kr.

My Kronoz har lavet et specielt hybrid ur, da det er et konventionel ur med touchscreen baggrund i farve. Det gør uret unikt, da det er det første af dens slags.

Funktionalitet

Uret har et væld af funktioner, og det er lige før den kan brygge dig en kop kaffe, men også kun lige før. Det er muligt at se vejrudsigten, måle din puls, se dine kalenderaftaler, se notifikationer fra Messenger, WhatsApp m.m., indkomne og missede opkald, sms’er, styre din musik, monitorere din søvn etc. Du skal bruge den medfølgende app til at sætte uret op, således at du indstiller dine mål, og aktivere og deaktivere de funktioner du vil have eller undgå. Endvidere opdatere du også urets firmware via. app’en. My Kronoz opdatere nemlig uret løbende. Generelt er det nemt at navigere rundt i uret, og det er meget intuitivt at bruge. På grund af de mange funktioner ville jeg dog vælge at læse brugsanvisningen, så du kan udnytte urets fulde potentiale.
None

None

Jeg synes det er super fedt, at du kan se vejrudsigten, dine kalenderaftaler m.v. direkte fra dit ur. Jeg vil dog sige, at jeg synes det er træls, at den gemmer alle ens notifikationer i flere dage, med mindre du vinker dem af som læst en efter en. Dermed kan man have 70 notifikationer og 30 ulæste beskeder, hvilket ikke gør godt for ens OCD. Jeg synes dog, at det er gennemtænkt, at viserne placere sig vandret, så man kan læse ens notifikation, og når man går ud fra det viser den tiden igen. Derimod synes jeg det er belastende, at den ikke monitorere min søvn automatisk. Man skal slå den til manuelt, og herefter slukke den igen. Det får jeg sgu ikke lige gjort til hverdag. Endvidere urets hastighed optimeres. Ofte reagere uret ret langsom, f.eks. når jeg vil slå nightmode til. Det er et splitsekunds forsinkelse, men det kan være ret frustrerende. Batteriet kan holde i 30 dage, såfremt man slukker smartfunktionen, men med smartfunktionen tændt, så holder den angiveligt kun 3 dage. Jeg har dog oplevet, at den har holdt i en uges tid med smartfunktionen tændt. Når du slukker det, så er baggrunden helt sort, hvorfor det bliver lidt sværere at se, hvor viserne peger.
None

None

Aktivitetsmåler

En af de vigtigste funktioner i et smartwatch er aktivitetsmåleren. Uden den kan man lige så godt købe et konventionel ur. Desværre kan jeg afsløre, at ZeTime ikke har en særlig god aktivitetsmåler. Jeg har bl.a. oplevet flere gange, at den siger jeg har bevæget mig i mere end 50 min. den dag og herefter fejret, at jeg har opnået mit daglige mål, på trods af jeg har siddet på min flade røv og arbejdet foran computeren. Endvidere registrerer den, at jeg går skridt når jeg skriver på tastaturet eller bladre i bøger. På et tidspunkt registrerede den 500 skridt på en time, hvor blot sad og arbejde foran computeren. Jeg har også oplevet, at den registrerer skridt når jeg vasker op. Det er lidt utroværdigt. Aktivitetsmåleren er derfor upræcis og jeg kan ikke stole på dens målinger.
None

None

Design

Et af kerneelementerne for et konventionel urs er dens design. Det skal være smuk. Det er ligeså meget et smykke som et par øreringe eller en halskæde. ZeTime har et ganske fint design, men at sige det er smukt vil være en overdrivelse. Jeg synes det ser lidt klodset ud, og jeg kan ikke lide den lakering de har givet uret. Derudover synes jeg det er ret stort, hvilket nok skyldes, at den skal have plads til en del hardware. På ZeTime kan du selv vælge din baggrund, men mange af de mulige baggrunde får uret til at se lidt billigt ud, hvilket er en skam.

Konklusion

Min oplevelse af ZeTime er, at uret vil alt for meget på engang uden at gøre det optimalt. Den har en middelmådig, hvis ikke ringe aktivitetsmåler. Endvidere er uret til tider langsomt og alle dens funktioner kunne godt bruge en finjustering. Jeg ville f.eks. gerne kunne slette alle dens notifikationer m.v. med et tryk. Den skal måle ens søvn automatisk. Derudover kunne de godt gøre designet mere elegant og knap så robust og kantet. ZeTime er et ganske fint produkt, og jeg er vild med idéen, men det kan blive meget bedre. For 1700 kr. kan jeg få et pænt ur eller en fantastisk fitness tracker. Jeg ville personligt beslutte, hvad der er vigtigst for mig.

Kickstarter

Kickstarter er en crowdfunding hjemmeside. Den fungerer ved, at personer med nye opfindelser eller andre gode idéer kan lave en beskrivelse af deres projekt og lægge det op. Bemærk det er et krav, at man kan bevise, at man kan realisere sit projekt, hvis man opnår den mængde donationer, som man har angivet som sit budget. Derefter kan almene personer gå ind og donere penge til projektet. Afhængig af hvad man donerer til, og hvor meget man donerer, så kan man få lige fra et takkekort til et eksemplar af det produkt man har doneret til, når det er færdig udviklet og gået i produktion.