man, 01 aug 2016

Jaloux danskere: Hver tredje vil ikke lade kæresten rejse selv

Ingen ferie uden partneren og slet ikke med en fra det modsatte køn (Colourbox)

For mange danskere i et forhold er det at rejse, noget man helst skal gøre sammen. Hver tredje dansker er således imod at lade partneren tage på ferie uden, at man selv er med. For dem, der gerne lader kæresten rejse selv, er venner og kollegaer af det modsatte køn dog et ’no go’ som rejsepartner. Det viser en undersøgelse fra rejsesøgemaskinen momondo.dk.

Sommerferien er over os og byder for manges vedkommende på en velfortjent strandferie eller et smut til en europæisk storby. Har man gjort sig nogle forhåbninger om at tage afsted alene eller med vennerne, skal man dog lige tjekke med kæresten, hvis man har sådan én. En ny undersøgelse viser nemlig, at hver tredje dansker i et forhold ikke mener, at det er i orden, at deres partner tager på ferie selv. Mindst er tolerancen blandt de 36-55-årige, hvor 38 procent ikke vil lade kæresten rejse, mens de 23-35-årige er mest åbne for, at den bedre halvdel kan tage afsted uden dem. Her er det 25 procent, der ikke bryder sig om, at kæresten rejser selv.

Synes du det er i orden, at din partner rejser selv ?

Alle Mænd Kvinder 18-22 år 23-35 år 36-55 år 56-65 år Ja 58% 60% 58% 63% 65% 54% 62% Nej 34% 32% 35% 28% 25% 38% 33% Ved ikke 8% 8% 8% 9% 9% 9% 5%

Ingen ferie med det modsatte køn

Blandt de danskere, der gerne lader partneren tage på ferie selv, er der dog ikke nødvendigvis frit valg på alle hylder, når det gælder længde på ferie og rejsepartner. 42 procent mener, at kun op til en uges ferie er acceptabelt, og blot 30 procent mener, at kæresten må være afsted så længe, vedkommende har lyst til. LÆS OGSÅ: "Spar penge på din sommerferie" Og mens størstedelen svarer, at partneren må rejse med hvem, de ønsker, mener henholdsvis 23 og 18 procent, at kæresten helst ikke skal rejse med venner eller kollegaer af modsatte køn. Selvom det måske kan overraske lidt, at så mange danskere helst ikke lader kæresten rejse selv, er vi ifølge Lasse Skole Hansen, der er danske presseansvarlig i momondo, et af de lande, hvor det er mest acceptabelt, at kæresten rejser selv: ”Vi har foretaget undersøgelsen i 20 lande og faktisk er Danmark sammen med Norge, Sverige og Finland de lande Skandinaverne er mest åbne for kærestens rejser, hvor flest ville acceptere, at partneren rejser selv. Inden for Europa er Italien, Spanien og Portugal de lande, hvor færrest bryder sig om, at kæresten rejser selv.”