man, 09 apr 2018

Løft din opgave til et højere niveau med professionel korrekturlæsning

Her kan du læse fem grunde til, hvorfor professionel studiekorrektur kan være en fin idé.

Du har lige sat det sidste punktum i din bacheloropgave. Alt du mangler at gøre, er at kigge din opgave igennem for korrekturfejl. Det er måske ikke verdens sjoveste opgave, når man lige er blevet færdig med den afsluttende opgave for den bacheloruddannelse, man har gået på de sidste tre år. Det er heller ikke sikkert, at man føler, at man ved nok om dansk grammatik og akademisk retskrivning til at rette opgaven for fejl og mangler.

Når man læser på en bacheloruddannelse, vil man på et eller andet tidspunkt i første semester sandsynligvis deltage i et informationsmøde omkring akademisk retskrivning. Her bliver man fortalt, hvor vigtigt det er, at ens opgave er fagligt solid, men at det også er vigtigt, at ens opgave er velformuleret og fri for korrekturfejl. Står du i en situation, hvor du mener, at du har brug for et par professionelle øjne til at kigge din bacheloropgave igennem, kan du outsource din korrekturlæsning til et professionelt korrekturlæsningsfirma som for eksempel Opgavekorrektur.dk. Neden for kan du læse fem grunde til, hvorfor professionel studiekorrektur kan være en fin idé, når du går på en videregående uddannelse.

1. Det er ikke snyd, når du får professionel hjælp til korrekturlæsning

Du skal ikke være bange for repressalier fra dit uddannelsessted, når du køber dig til professionel studiekorrektur fra et korrekturbureau. Det er trods alt dig, som har brugt blod, sved og tårer på at skrive opgaven. Alt bureauet gør, er at rette din opgave igennem for stave- og tegnsætningsfejl. Du har lavet alt det hårde benarbejde, og de finpudser den bare.

2. Professionel studiekorrektur eliminerer alle retskrivningsfejl og kan løfte dit sprog

Korrektur handler ikke kun om, at kommaerne og punktummerne skal være placeret de rigtige steder. Korrektur handler også om velafbalanceret sprog og sammenhæng i den skriftlige formidling. Når du får hjælp fra et korrekturbureau, kan du vælge at lade dem rette din opgave for stave- og tegnsætningsfejl, eller om de også skal gennemgå den sproglige formidling i opgaven.

3. Perfekt korrektur kan skaffe dig en højere karakter

Som nævnt i indledningen har korrrektur betydning for opgavebedømmelsen. En dårlig opgave med perfekt korrektur udløser ikke en god karakter, men perfekt korrektur kan øge chancen for en højere karakter, når du afleverer en jævn og middelmådig opgave. Står du på nippet til et 12-tal, kan fejlfri korrektur tage dig til tops.

4. En velformuleret opgave får læseren til at fokusere på det faglige

En opgave fyldt med stavefejl, grammatiske fejl og trykfejl vil springe i læserens øjne, og det kan distrahere ham fra det egentlige indhold i opgaven. En velformuleret opgave, der formidler indholdet på en klar og præcis måde, får læseren til at koncentrere sig om det faglige indhold i opgaven. Godt sprog og god formidling driver også læseren til at læse videre, fordi ordene drager ham ind i opgavens univers.

5. Det er professionelle øjne, som kigger din opgave igennem

Når du får hjælp fra et korrekturbureau, er det professionelle sprogmennesker, som retter din opgave. Det er normal procedure, at bureauerne tester deres ansatte under rekrutteringen, så de kan se, om ansøgerne lever op til virksomhedens standarder. Er det ikke nok til at overbevise dig, tilbyder enkelte bureauer også gratis prøvekorrektur, hvor du kan få rettet 1-2 sider og se, om det er noget, du vil investere i.
None

None