fre, 04 okt 2019

Ny bil? Disse ting skal du være opmærksom på

Sponsoreret indhold

At købe en ny bil er særdeles spændende. Forventningsglæden er meget stor, og det er helt sikkert en beslutning, du længe har tænkt over. Uanset om din gamle bil er kørt ned, du har brug for en opgradering, eller du køber din allerførste bil, er det fantastisk. Mange har prisen for øje som det første, når de køber ny bil – men du bør være opmærksom på så meget mere end det. Hvad du ellers skal have for øje, kan du læse meget mere om lige her. Derefter er du fuldstændig klar til at kontakte bilforhandleren for at købe din nye drømmebil. 

Automatisk nødbremse og bilens sikkerhedstest

En mikro- eller minibil er for mange et populært valg, når det kommer til bilkøb. De er smarte, kører langt på literen, er perfekt til bykørsel og er billige. Men de er netop bedst egnet til bykørsel – og kan derfor give sikkerhedsmæssige problemer på landevej og motorvej. En god tommelfingerregel er at efterse bilens nødbremse og sikkerhedstest. Er bilen tæt på at køre ind i noget, vil den automatiske nødbremse standse bilen. Det minimerer risikoen for at køre galt, hvilket er med til at redde liv. Bilens sikkerhedstest, foretaget af Euro NCAP, bør bestås med fire eller fem stjerner. 

Bilens sikkerhed og pris hænger tit sammen

Selvom det er fristende blot at vælge den nye bil ud fra pris, skal du være opmærksom på sikkerheden i bilen. Sikkerheden og prisen hænger ofte sammen, og det kan altså betale sig at give lidt flere penge for at få mere sikkerhed. Biler til 100.000 kr. kan sagtens være gode – men biler til 200.000 kr. har langt mere sikkerhedsudstyr.

Vælg din nye bil efter dine behov

Der findes ikke ét svar på, hvilken bil der er den bedste. Det afhænger alt sammen af dine behov, og dem bør du overveje nøje i forbindelse med bilkøbet. En benzinbil er for dig, der primært kører i byen og hovedsageligt kører korte ture. En dieselbil er for dig, der kører længere strækninger på mindst 30 km. Du har brug for en større motorstørrelse, hvis bilen skal trække mange kilo. Ønsker du i stedet en bil, som kører længere på literen, er en mindre motorstørrelse bedre. Skal bilen have noget luksus i form af lækre udstyrspakker? Eller skal bilen blot kunne transportere dig fra A til B? 

Bilen skal passe til din livsstil

Ud over at din nye bil skal opfylde dine behov, skal den også passe til din livsstil. Er du et moderne bymenneske, der er single, eller har du et eller to børn, er en Volkswagen Up, Ford Ka, Hyundai i10, Peugeot 108 og Opel Karl gode bud. Er du derimod forretningsmenneske, der skal køre meget, er Opel Insignia, Audi A3, Toyota Avensis, Citroen C5 og Peugeot 508 gode bud. Har du en stor familie med mere end tre børn, giver Ford S-Max, Kia Carens, Opel Zafira Tourer, Fiat Qubo og Peugeot 508 dig plads til det hele. Eller hører du til blandt livsnyderne, får du lækre biler i form af BMW 2-serie, Audi TT, Mercedes-Benz C-klasse og Opel Cascada. 

Hav godt styr på bilforsikringen

Når bilen er købt, er det tid til at efterse bilforsikringen. Giv dit forsikringsselskab besked om den nye bil – eller kontakt flere selskaber ved køb af din første bil. Når du køber en bil første gang, er bilforsikringen typisk dyrere end ellers – både pga. alder og manglende anciennitet. Læs meget mere om bilforsikringer på Informeo.