fre, 06 jan 2017

På fodboldbanen skal der være plads til det brede fællesskab

På Hestlund Efterskole er det fællesskabet, der er i centrum. Det gælder også på skolens fodboldlinje, hvor eleverne lærer af hinandens forskellige styrker uanset niveau. De oplever hvordan der på plænen er plads til alle og brug for alle.

På den vinterkolde kunstgræsbane ved Hestlund Efterskole varmer tyve spillere op inden dagens træning for alvor går i gang. Blandt de frysende er både piger og drenge, hobbyspillere og store talenter. Mixet er helt bevidst. - Her på Hestlund Efterskole ser vi generelt en styrke i forskelligheden. Vi går målrettet efter at få det maksimale ud af elevernes potentiale til glæde for den enkelte og for fællesskabet. Det inkluderer både holdinddeling efter køn og evner – og ikke mindst fællestræning, hvor alle lærer af alle, siger træner på Fodboldlinjen, Thomas Sommer. På fodboldlinjen bliver eleverne coachet individuelt, men det er først og fremmest elevernes vilje og lyst, der gør at de bliver bedre fodboldspillere. Glæden ved at spille fodbold er nemlig vigtig, og særligt hobbyspillerne kan bidrage med en stor portion glæde under træningen som smitter af på de dygtigste. Og hobbyspillerne lærer af de dygtigste, hvordan man kan arbejde intensivt hen imod et personligt mål.  

Det er sjovt at træne hårdt

Et af linjens store talenter er 16-årige Rebekka Klein Olsen, som overvejer at flytte til Viborg og spille for Team Viborg efter ferien. For hende giver det god mening, at holdene er blandede og træningen fleksibel. - Jeg får den ene dag hård og professionelt tilrettelagt træning, og den næste dag laver vi blandede hold og spiller den vildeste kamp – og griner af de hårde tacklinger bagefter. Det er altid sjovt og afvekslende, og det er vigtigt for mig. Ved hendes side står Johan Andersen, som er 15 år og fra Bramming. Han elsker også fodbold. - Det er fedt, at vi træner så meget sammen, som vi gør. Det gør faktisk kampene mere intense, fordi der er ære på spil. De lidt bedre VIL bare vinde, mens sådan nogle som mig tænker ’nu skal vi bare vise dem’. Vi har det fantastisk sammen – også med resten af skolen. Vi er ikke kun fodboldnørder, lyder det fra Johan. Elsker du også at spille fodbold? Så husk at du kan komme til åbent hus på Hestlund Efterskole og høre mere. Det sker på Efterskolesnes aften onsdag d 11 januar kl. 18-21